Ο άνθρωπος που αντλεί τη λιγότερη λάμψη από την επιθετική τριάδα της Λίβερπουλ. Εκ πρώτης όψεως σου βγάζει ένα συμπέρασμα εντελώς παρτάκια ανθρώπου, αν μου επιτραπεί αυτή η έκφραση, ο οποίος και λόγω της καταγωγής του έχει, πιθανόν, το μυαλό πάνω από το κεφάλι του.

Πριν συνεχίσουμε όμως με το άρθρο μας, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε πως στο bet-on-arme.com, μπορείτε να βρείτε αναλυτικούς οδηγούς για όλες τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, όπως είναι η bet365.

Τα πράγματα δεν είναι έτσι, βασικά είναι το άκρως αντίθετο. Ο Bobby είναι από τους πιο μετρημένους παίκτες που διαθέτει η ομάδα και παράλληλα κι από εκείνους τους τύπους που θα σωπάσουν και θα κάνουν τη δουλειά τους όταν πρέπει και θα ξεκινήσουν το χορό και το πάρτι όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.

Είναι στην ομάδα από το 2015, ερχόμενος από τη Γερμανία. Τότε ελάχιστοι τον ήξεραν και κανείς δεν πίστευε την εξέλιξη που θα είχε αυτό το παιδί. Το τι κάνει ο Firmino μέσα στο γήπεδο είναι γνωστό. Η δουλειά του δε φαίνεται αλλά είναι τόσο πολύτιμη. Την έχουμε αναλύσει εκατό φορές, δεν έχει νόημα να το ξανακάνω.

Τον τελευταίο καιρό, δύο χρόνια συγκεκριμένα, ο Bobby δείχνει πεσμένος. Επικρατεί μια αίσθηση ενός παίκτη που είναι πιο κάτω από τους υπόλοιπους και που δεν μπορεί να βρει τον εαυτό του. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση όμως.

Ο Βραζιλιάνος έπαιζε για σερί χρονιές στο κόκκινο, έκανε πράγματα και θαύματα με την κόκκινη φανέλα κι έδειχνε σ’ όλους μας τη μεγάλη του κλάση. Μια κλάση που μετέδωσε και στην εθνική του με την εισαγωγή του, γίνοντας διεθνής και κατακτώντας κι ένα Copa America μ’ αυτή, έχοντας σημαντική συμβολή.

Με τη Liverpool πέρυσι δεν κατάφερε να σκοράρει στο Anfield παρά μόνο μία φορά, με την Chelsea, γεγονός που ακούγεται κάπως στ’ αυτιά όλων μας, όταν μάλιστα ο συγκεκριμένος παίκτης είναι ο βασικός σου φορ. Ο Firmino σε πολλά ματς έδειχνε κακός, έξω από τα νερά του, το ίδιο και τη σεζόν 2018-19.

Η δουλειά που έκανε όμως ήταν κάτι περισσότερο από χρήσιμη σε όλα τα επίπεδα. Ένα βασικό στοιχείο ακούει στη λέξη «χημεία». Όταν ο Βραζιλιάνος δεν έπαιζε, υπήρχε κόλλημα μπροστά και όταν έμπαινε φαινόταν η διαφορά στην εικόνα άμεσα, ενώ το γεγονός του μαρκαρίσματος και της ανάκτησης της κατοχής ήταν ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που κάνει τον Bobby απαραίτητο.

Εκτός απ’ όλα αυτά για να φτάσει η ομάδα τους 99 πόντους και να πάρει το πρωτάθλημα, ο Βραζιλιάνος πέτυχε πέρυσι κρίσιμα γκολ όπως με τις Southampton, Leicester, Wolves, Tottenham, Chelsea (εκτός). Ήταν μερικά ματς όπου ο Bobby έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του, ώστε η ομάδα να φτάσει στο 19ο πρωτάθλημα.

Μπορεί να μην παίζει όπως πριν 3-4 χρόνια, να φαίνεται πεσμένος αλλά ο Roberto Firmino είναι ακόμα απαραίτητος στην ομάδα και προσωπικά δεν τον αλλάζω. Το μόνο που θα έκανα ήταν να φρεσκάρω τον πάγκο στην επίθεση για να έχει περισσότερες ανάσες.

Πηγή: Φιρμίνο ένας στάρ που δεν επιδιώκει να είναι στάρ