Το Facebook για πρώτη φορά αποφάσισε να κάνει λόγο για το «εκδικητικό πορνό» (revenge porn) και τα μέτρα που θα πάρει για την αντιμετώπισή του όσον αφορά την εξάπλωσή του στην δική τους πλατφόρμα.

Η Radha Plumb, επικεφαλής της έρευνας πολιτικής των προϊόντων της εταιρείας, ανέφερε ότι από τη στιγμή που άκουσε για τις τρομακτικές εμπειρίες χρηστών, των οποίων κοινοποιήθηκαν φωτογραφίες από προσωπικές στιγμές, η ομάδα προσπαθεί να βρει καλύτερες λύσεις από την απλή απάντηση στις αναφορές.

Η εταιρεία χρειάζεται να ρυθμίζει πάνω από 500.000 αναφορές για «εκδικητικό πορνό» κάθε μήνα. Κι αυτές φτάνουν στα χέρια των υπευθύνων μετά από την πρώτη γραμμή προστασίας, που είναι η τεχνητή νοημοσύνη, η οποία είναι προγραμματισμένη να ανιχνεύει τέτοιο υλικό κατά τη στιγμή που ανεβαίνει στην πλατφόρμα.

Η εταιρεία δεν είχε πάντα σωστές λύσεις για το θέμα. Το 2017 προωθούσε μια ενέργεια, όπου προέτρεπε χρήστες να ανεβάσουν οικειοθελώς γυμνές τους φωτογραφίες, ώστε να καταφέρουν να εμποδίσουν αυτόματα κάποια ενδεχόμενη φωτογραφία τους που θα ανέβαζε κάποιος άλλος χρήστης σε δεύτερο χρόνο.

Σύμφωνα με το NBC, το Facebook έχει μια ομάδα 25 ατόμων, επιπλέον των διαχειριστών περιεχομένου, σε πλήρη απασχόληση, που εργάζονται για την καταπολέμηση του εκδικητικού πορνό. Το Facebook έχει 2,45 δισ. ενεργούς μηναιαίους χρήστες, οπότε ίσως χρειαστεί κάποια επιπλέον βοήθεια επί του θέματος.

Πηγή: Facebook: Πάνω από μισό εκατ. παράπονα κάθε μήνα για «εκδικητικό πορνό»