Έτοιμη είναι η παγκόσμια έρευνα του Facebook, μέσα από την οποία θα παρακολουθεί συλλέγει δεδομένα από τους χρήστες, με σκοπό να παρακολουθεί την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Απώτερος σκοπός είναι να δημιουργηθούν διαδρασικοί χάρτες για τον ιό. 

«Ο κόσμος έχει αντιμετωπίσει πανδημίες στο παρελθόν, αλλά αυτή τη φορά έχουμε μια νέα υπερδύναμη: τη δυνατότητα συλλογής και κοινής χρήσης δεδομένων.

Εάν τα χρησιμοποιούμε υπεύθυνα, είμαι αισιόδοξος ότι τα δεδομένα μπορούν να βοηθήσουν τον κόσμο να ανταποκριθεί σε αυτήν την κρίση υγείας και να ξεκινήσουμε στο δρόμο προς την ανάκαμψη»

 σημείωσε με νόημα ο διευθύνων σύμβουλος της Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Εάν οι χρήστες του Facebook αναφέρουν συμπτώματα στις χώρες τους με ρυθμούς παρόμοιους με τη συμμετοχή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες,

τα δεδομένα θα μπορούσαν να αποδειχθούν ένας αποτελεσματικός χάρτης για όλο τον κόσμο, δήλωσε ο Ryan Tibshirani, αναπληρωτής καθηγητής στο Carnegie Mellon που ηγείται της συνεργασίας με το Facebook.

Στην έρευνα, οι απαντήσεις της οποίας δεν θα δημοσιοποιηθούν, γίνονται ερωτήσεις αναφορικάσ με την ηλικία και πιθανά συμπτώματα των τελευταίων ημερών.

Παράλληλα υπάρχουν παράμετροι γεωγραφικής φύσεως ενώ ανάμεσα στις ερωτήσεις για την τήρηση των κανόνων υγιεινής, τις κοινωνικές επαφές αλλά και παράγοντες που αφορούν την ψυχολογία όσων απαντούν στο ερωτηματολόγιο.

Πηγή: Facebook: Αυτή είναι η έρευνα για να… παρακολουθεί τα… «κρούσματα» του κορωνοϊού! (φώτο)