Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε στην Αλεξανδρούπολη με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν μεγάλη μάχη για να την περιορίσουν υπό αντίξοες συνθήκες, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 7-8 μποφόρ.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς καίγονται σπίτια. «Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη ημέρα.

Οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με τις πραγματικά δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν στην αντιμετώπιση της φωτιάς νομίζω ότι αποτελούν ένα πολύ σοβαρό κίνδυνο.

Φαίνεται ότι θα είναι και μια πολύ δύσκολη νύχτα», δήλωσε στο MEGA ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σπίτια κάηκαν στα χωριά Αετοχώρι και Πεύκα, τα οποία εκκενώθηκαν νωρίτερα.

Κατά πληροφορίες καίγεται και το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, ενώ υπάρχουν υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλο Τοψίδη, ζημιές έχουν υποστεί και επιχειρήσεις από τη μεγάλη φωτιά.

Το κύριο μέτωπο της φωτιάς είναι ανάμεσα στα χωριάΑγνάντια και Άνθεια και κινείται βόρεια του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης, ενώ πολύ σοβαρό πρόβλημα δημιουργεί ο πυκνός καπνός που έχει φτάσει στην πόλη της Αλεξανδρούπολης,

γι’ αυτό εστάλη λίγο πριν τις 18.30 μήνυμα από το 112 να μείνουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους με κλειστές πόρτες και παράθυρα.

Μήνυμα από το 112 στην Αλεξανδρούπολη – «Μείνετε μέσα λόγω του καπνού»

Μήνυμα, προς τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης εστάλη λίγο πριν τις 18.30 από το 112, καλώντας τους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους και με κλειστά παράθυρα, λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας από τους καπνούς της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή. Ταυτόχρονα παραπέμπει τους πολίτες σε ιστότοπο στο διαδίκτυο για οδηγίες αυτοπροστασίας.

Δείτε φωτογραφίες:

foties__2_
foties__3_
alexandroupolis__3_