Επισπεύσθηκε μετά τα 667 κρούσματα η προγραμματισμένη για αύριο σύσκεψη – Στο «τραπέζι» η εφαρμογή νέων μέτρων – Στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) αναμένεται να περάσει από αύριο Τετάρτη η Θεσσαλονίκη

Εκτάκτως απόψε, έγινε στο Μαξίμου η προγραμματισμένη για αύριο σύσκεψη του πρωθυπουργού με τα συναρμόδια κυβερνητικά στελέχη και τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, μετά την έκρηξη των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Με δεδομένα ότι ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται αύριο στην Κύπρο και ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται σε σχέση με τη διασπορά της πανδημίας είναι πιεστική, αποφασίστηκε η σύσκεψη να επισπευσθεί και όχι να ακυρωθεί.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε λεπτομερώς για την κατάσταση, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την εξέλιξη της πανδημίας.

Kυβερνητικές πηγές αναφέρουν, πως έγινε συζήτηση για το ενδεχόμενο νέων μέτρων, ενώ η Θεσσαλονίκη αναμένεται να περάσει από αύριο Τετάρτη σε επίπεδο 3 (πορτοκαλί), μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιστήμονες θα διατυπώσουν αύριο τις προτάσεις τους, αλλά το πρώτο μέτρο που εξετάζεται είναι να καταστεί υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους η χρήση της μάσκας.

Σημειώνεται ότι σήμερα στη Θεσσαλονίκη ανακοινώθηκαν 125 νέα κρούσματα τα οποία στη συντριπτική τους πλειονότητα αφορούν νέους ανθρώπους.

Την ανησυχία του για την κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη ειδικότερα, εξέφρασε μιλώντας στο protothema.gr ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας,

ο οποίος σημείωσε ότι απαιτείται διαρκής και συλλογική προσπάθεια για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση, παρά τη δεδομένη κούραση των πολιτών.

Πηγή: Έκτακτη σύσκεψη Μητσοτάκη με Κικίλια, Τσιόδρα και Χαρδαλιά μετά την έκρηξη των κρουσμάτων