Στην έκδοση λευκώματος με τίτλο «ΚΕΡΚΥΡΑ: ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ» προχώρησε ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας σε συνεργασία με την Αναγνωστική Εταιρεία.

Οπως αναφέρει ο ΟΛΚΕ, αυτό «αποτελεί μια πράξη κοινωνικής ευθύνης απέναντι στον τόπο και τους ανθρώπους του, ενώ πηγάζει από το ενδιαφέρον για τη σωστή προβολή της πολιτιστικής παράδοσης του νησιού μας .
Στο πρόσωπο του Προέδρου της Αναγνωστικής Εταιρίας Γιάννη Πιέρρη, ο Ο.Λ.ΚΕ. τιμά όλους τους ερευνητές της πλούσιας κερκυραϊκής ιστορίας οι οποίοι μελέτησαν και συνεχίζουν να μελετούν, έχοντας ως μοναδικό κίνητρο την αγάπη τους για τον ευλογημένο τούτο τόπο.

Η Διευθύντρια του Οργανισμού Βάσω Μαρτζούκου συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία της παρούσας έκδοσης ενώ πολύτιμη ήταν η βοήθεια της Φιλένης Λοράνδου, που είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια και του Δημήτρη Ζυμάρη, που ανέλαβε τη ευθύνη της όλης προσπάθειας.

Πολύ σύντομα σε χώρο και χρόνο που θα ανακοινωθεί επισήμως θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση αυτού του τόσο πολύτιμου λευκώματος που πρέπει να βρίσκεται σε περίοπτη θέση κάθε βιβλιοθήκης.
Καλοτάξιδο και Καλοδιάβαστο!»