Συνεχίζει να σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της η κακοκαιρία Elias δημιουργεί νέα προβλήματα στις ήδη πολύπαθες περιοχές της Θεσσαλίας.

Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό στον οικισμό Σωτήριο της Λάρισας, το οποίο πλημμύρισε από την έντονη βροχόπτωση, με τις Αρχές να προχωρούν σε άμεση εκκένωση με τις καμπάνες να ειδοποιούν τους κατοίκους.

Να σημειωθεί πως νωρίτερα σήμερα (27/09) οι κάτοικοι είχαν λάβει μήνυμα από το 112 για να είναι σε ετοιμότητα.

Κακοκαιρία Elias: Ποιες περιοχές είναι στο επίκεντρο

Σε νέα επικαιροποίηση του δελτίου επικίνδυνων φαινομένων προχώρησε η ΕΜΥ γαι την κακοκαιρία που τις τελευταίες ώρες «χτυπά» πολλές περιοχές της χώρας προκαλώντας σοβαρά προβλήματα, κυρίως στην περιοχή της Εύβοιας.

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 25-09-2023/0100 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πιο αναλυτικά:

  • Την Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως τις πρωινές ώρες στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως την κεντρική και βόρεια), τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Τα έκτακτα δελτία της ΕΜΥ ανανεώνονται ανά δωδεκάωρο και για περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού ανατρέξτε στα τακτικά δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).