Στη Μύκονο αναζητούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας το κίνητρο της δολοφονίας του 46χρονου «Αυστραλού» Γιάννη Μακρή οι οποίοι , σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», όπως επικαλείται το usay.gr εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο παράλληλης υπογραφής συμβολαίων θανάτου που αφορούσαν τον 38χρονο που πυροβολήθηκε στην ακτή Κονδύλη και το προχθεσινό θύμα της δολοφονικής επίθεσης στη Βούλα.
Αφορμή για αυτή τη διασύνδεση που ερευνάται είναι η ενασχόληση και των δύο στόχων με εταιρίες παροχής ασφάλειας σε καταστήματα της Μυκόνου.

Σημειώνεται ότι η δολοφονία του 46χρονου ήρθε μόλις ένα 24ωρο μετά την απόπειρα εκτέλεσης του Ε.Ζ. στον Πειραιά, ο οποίος φαίνεται πως γλίτωσε, καθώς το καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές του, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηρίων βαλλιστικής «κόλλησε» μεταξύ της τέταρτης και της πέμπτης σφαίρας, με αποτέλεσμα τη… σωτηρία του υποψήφιου στόχου.

Ταυτόχρονα, καθοριστική ήταν και η συνδρομή των ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που του έδεσαν το πόδι με τη μέθοδο «τουρνικέ» σταματώντας την ακατάσχετη αιμορραγία από την πλήξη της μηριαίας αρτηρίας.

Σύμφωνα με αυτή την προχωρημένη εκδοχή, δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμα ο 38χρονος και ο 46χρονος να είχαν υπογράψει συμβόλαια θανάτου ο ένας για τον άλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο εξετάζεται και η εκδοχή τρίτο εγκληματικό «διευθυντήριο» να έδωσε την εντολή εξόντωσης και των δύο.

Ο 38χρονος το τελευταίο χρονικό διάστημα δραστηριοποιείτο στη Μύκονο σε εταιρία security την οποία φερόταν να διαχειρίζεται ο πρώην αξιωματικός της ΕΚΑΜ, Σπύρος Παπαχρήστου, ο οποίος δολοφονήθηκε την πρωτομαγιά του 2018 έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη.

Το τελευταίο καλοκαίρι παρόμοια επαγγελματική δραστηριότητα είχε και ο 46χρονος «Αυστραλός» μέσω εταιρίας ιδιωτικής ασφάλειας με έδρα την Καλλιθέα, μέτοχος της οποίας ήταν και ο ίδιος.