Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, διοργανώνει σήμερα εκδηλώσεις για την «Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου». Ήδη ποδήλατα βρίσκονται στο ιστορικό δημαρχείο και διανέμονται στο κοινό για μια μικρή βόλτα σε ιστορικό κέντρο και παραλιακή.

Οι εκδηλώσεις αυτές, οι οποίες πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Τμήματος Τροχαίας Κέρκυρας και του Τμήματος Κυκλοφορίας του Δήμου, στοχεύουν στην ενθάρρυνση της χρήσης ποδηλάτου ως μέσο βιώσιμης κινητικότητας και στην ανάπτυξη της κουλτούρας για την ποδηλασία!

Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει τις εξής δραστηριότητες:

Τετάρτη 3 Ιουνίου και ώρα 10.00-13.30

Με σημείο εκκίνησης και επιστροφής το Ιστορικό Δημαρχείο San Giacomo, οι μικροί και μεγάλοι φίλοι της ποδηλασίας θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια βόλτα γύρω από το Ιστορικό Κέντρο, την Πλατεία και την παραλιακή της Γαρίτσας, μεταφέροντας το δικό τους αισιόδοξο μήνυμα για τη βελτίωση ποιότητας ζωής στην πόλη μας.

Ο Δήμος στο πλαίσιο υποστήριξης της όμορφης αυτής εκδήλωσης, θα διαθέσει 20 συνολικά ποδήλατα για χρήση, εκ περιτροπής, στους συμμετέχοντες.

Τετάρτη 3 Ιουνίου και ώρα 18.00 -21.00

Με σημείο εκκίνησης και επιστροφής το Ιστορικό Δημαρχείο San Giacomo, η απογευματινή βόλτα θα περιλαμβάνει την εξής διαδρομή: Πλατεία, παραλιακή Γαρίτσας με προορισμό το Mon Repos. Εκεί οι ποδηλάτες θα απολαύσουν μια ξεχωριστή πολιτιστική εμπειρία η οποία θα περιλαμβάνει πρόγραμμα περιήγησης, από επαγγελματίες του είδους, σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της πόλης.