Την πόρτα στην ΔΕΗ κλείνουν οι εργαζόμενοι, καθώς στους 437 ανέρχονται ήδη όσοι εντάχθηκαν στο δεύτερο κύμα εθελουσίας εξόδου που ολοκληρώνεται σήμερα και αφορά άτομα ηλικίας άνω των 55 ετών.

Πρόκειται για ευρεία συμμετοχή των εργαζομένων στο τελευταίο πρόγραμμα της Επιχείρησης, το οποίο υπολογίζεται ότι αφορά συνολικά περί τα 500 άτομα και ήδη με βάση τα στοιχεία της προσέλευσης καλύπτεται το 80% των δικαιούχων. Να σημειωθεί ότι όσοι αποχωρούν από τη ΔΕΗ λαμβάνουν την προβλεπόμενη αποζημίωση των 15.000 ευρώ και επιπλέον μπόνους 20.000 ευρώ.

Με το τρέχον πρόγραμμα και το αντίστοιχο της περσινής χρονιάς από την ΔΕΗ θα έχουν αποχωρήσει συνολικά περίπου 1.750 άτομα ενώ με βάση το σχεδιασμό του business plan η εταιρεία πρόκειται να προχωρήσει στην πρόσληψη 800 ατόμων.

Συνολικά το επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΗ προβλέπει την αποχώρηση 4.500 εργαζόμενων, συμβάλλοντας δραστικά στην μείωση του λειτουργικού κόστους σε μια περίοδο που η εταιρεία κερδίζει την προσοχή διεθνών επενδυτικών χαρτοφυλακίων και η προσπάθεια αναδιάρθρωσης που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο από την διοίκηση Στάσση δείχνει να αποδίδει καρπούς.

newmoney.gr

Πηγή: ΔΕΗ: Ευρεία αποδοχή στο πρόγραμμα της εθελουσίας με κάλυψη της συμμετοχής κατά 80%