Το Τμήμα Μόνιμης Συλλογής της Πινακοθήκης Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, άνοιξε χθες και πάλι τις πόρτες του για το κοινό.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με κάποια από τα πιο εμβληματικά έργα που ανήκουν στη συλλογή της, όπως είναι τα έργα του Μιχαήλ Δαμασκηνού, του Παύλου Προσαλέντη του νεώτερου, του Χαράλαμπου Παχή, του Νικόλαου Τυπάλδου Ξυδιά, του Βικέντιου Μποκατσιάμπη και άλλων σπουδαίων Επτανήσιων καλλιτεχνών.

Παράλληλα, λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού κατά την περίοδο που προηγήθηκε, παρατείνεται η έκθεση “Άγγελος Γιαλλινάς (1857 – 1939), Με Φως & Χρώμα Κερκυραϊκό” που εγκαινιάσθηκε τον Ιούλιο του 2019. Στην έκθεση φιλοξενούνται 125 έργα του μεγάλου Κερκυραίου ζωγράφου, γνωστά όσο και άγνωστα, αφού κάποια από αυτά εκτίθενται για πρώτη φορά.

Τέλος, σε λειτουργία βρίσκεται και πάλι το Πωλητήριο – Αναγνωστήριο, στο οποίο διατίθενται βιβλία, κατάλογοι περιοδικών εκθέσεων, μικρά είδη δώρων αλλά και κάποια από τα χρηστικά αντικείμενα και κοσμήματα του “αρτ σχεδία”, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας της “Σχεδίας” με την Πινακοθήκη του Δήμου.