Ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι αθώος και ότι οι καταγγελίες εναντίον του έγιναν για πολιτικές σκοπιμότητες .

Μετά από διαδικασία ενός περίπου έτους, μια ακόμη δίκη που αφορά καταγγελίες που σχετίζονται με τα εκτεταμένα φαινόμενα διαφθοράς και κακοδιαχείρισης στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πλησιάζει στο τέλος της.

Πρόκειται για την υπόθεση με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην δήμαρχο Κύμης- Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά, ο οποίος κατηγορείται για μια σειρά παράνομων πράξεων που αφορούν πληρωμές για ανύπαρκτα έργα, για ουδέποτε παραληφθέντα υλικά κ.λπ.

Πρότεινε την ενοχή του για κακουργηματική απιστία για δύο περιπτώσεις

Σήμερα η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Χαλκίδας, πρότεινε την ενοχή του Δημήτρη Θωμά για απιστία κατ΄ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος για δύο περιπτώσεις, διατηρώντας ωστόσο αμφιβολίες για τις υπόλοιπες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, πρόκειται αφενός για πληρωμή ανύπαρκτων έργων στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης συνολικού ποσού 297.000 ευρώ και αφετέρου, για παράνομες έκτακτες επιχορηγήσεις συνολικού ποσού 257.000 ευρώ.

Για τους συγκατηγορούμενους του Δημήτρη Θωμά (μέλη επιτροπών παραλαβής έργων, κ.λπ.) η εισαγγελέας ανέφερε μεν ότι τελέστηκαν οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται, πρότεινε όμως την απαλλαγή τους λόγω έλλειψης δόλου ή επειδή οι πράξεις τους λόγω ποσού μετατράπηκαν σε πλημμελήματα και επήλθε παραγραφή.

Κλείσιμο
Επισημαίνεται ότι ο Δήμος από την πλευρά του παρίσταται για την υποστήριξη της κατηγορίας και έχει προσκομίσει στο δικαστήριο βεβαίωση από την οποία προκύπτει η νόθευση επίσημου πρωτοκόλλου του Δήμου τον Αύγουστο του 2014, λίγες ημέρες πριν το τέλος της δημαρχίας Δημήτρη Θωμά.

Με τη νόθευση αυτή προγενέστεροι αριθμοί πρωτοκόλλου που είχαν δοθεί σε διάφορα άσχετα έγγραφα, τέθηκαν σε έγγραφα τα οποία επικαλέστηκε κατά την υπεράσπισή του. Τη βεβαίωση αυτή του Δήμου επικαλέστηκε, εκτός των άλλων και η εισαγγελέας στην πρότασή της.

Για πολιτικές σκοπιμότητες μιλά ο πρώην δήμαρχος

Ο Δημήτρης Θωμάς στην απολογία του υποστήριξε ότι είναι αθώος και ότι οι καταγγελίες εναντίον του έγιναν για πολιτικές σκοπιμότητες.

Υπενθυμίζεται, ότι κατά του Δημήτρη Θωμά εκκρεμούν και άλλες υποθέσεις, μία εκ των οποίων για ανακριβή δήλωση και παράλειψη δήλωσης πόθεν έσχες με σκοπό την απόκρυψη περιουσίας άνω των 300.000 ευρώ, ενώ έχει ήδη αθωωθεί για άλλες σε βάρος του κατηγορίες.

Αύριο ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Χαλκίδας θα αγορεύσουν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής (Π. Περάκης, Ν. Ζέρβας, Δ. Ανδρέου) και οι συνήγοροι υπεράσπισης του Δημήτρη Θωμά (Β. Χειρδάρης, Σ. Φακής και Ευσταθίου, καθώς και οι δικηγόροι των συγκατηγορουμένων του Δημήτρη Θωμά.

Η ετυμηγορία των δικαστών της Χαλκίδας, αναμένεται σύντομα.