Κείμενο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας για το απόρρητο της δικογραφίας του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά.

Αναλυτικά ο βουλευτής γράφει:

Προκαλεί αποτροπιασμό σε κάποιον, που θέλει να σέβεται στοιχειωδώς τον εαυτό του, να βλέπει και να διαβάζει από τις ύαινες της δημοσιογραφίας ολόκληρα αποσπάσματα από την ποινική δικογραφία και κυρίως τις λεπτομέρειες της ζωής του ζευγαριού των Γλυκών Νερών, που δεν έχουν σχέση με την οφειλόμενη ενημέρωση που πρέπει να παρέχουν.

Χρησιμοποιούν στοιχεία της κατά τα άλλα απόρρητης προανακρίσεως και τώρα ανακρίσεως.

Αλήθεια πως διέρρευσαν τα έγγραφα αυτά ακόμη και το ημερολόγιο του άτυχου αυτού κοριτσιού?

Ποιος τα έδωσε στη δημοσιότητα?

Ο αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας (προανακριτικός υπάλληλος) που διενήργησε την προανάκριση όφειλε να προστατεύσει το απόρρητο της όλης διαδικασίας και να μην διαρρεύσει απολύτως τίποτα. Όταν η υπόθεση διαβιβάζεται από αυτόν στον αρμόδιο εισαγγελέα για την άσκηση ή μη της ποινικής διώξεως και μετά από τον Εισαγγελέα στον τακτικό ανακριτή, την ευθύνη της διαφύλαξης του απορρήτου των συλλεγέντων εγγράφων και στοιχείων την έχουν πλέον αποκλειστικά αυτοί και οι γραμματείς τους.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ .

Όλοι λοιπόν που πήραν , που έπιασαν στα χέρια τους τη δικογραφία είναι απολύτως γνωστοί. Απολύτως γνωστός φυσικά είναι και ο δικηγόρος υπεράσπισης του φερομένου ως δράστη από την ημέρα λήψεως της δικογραφίας για να ασκήσει το υπερασπιστικό του έργο, δηλαδή από την ημέρα που ο πελάτης του έλαβε την ιδιότητα του ύποπτου η του κατηγορουμένου.

Πως λοιπόν τα έγγραφα της δικογραφίας βρίσκονται σε χέρια δημοσιογράφων, συνδικαλιστών κλπ περίεργων?

Φυσικά άπειρες φορές έχει συμβεί αλλά και άπειρες φοράς το δικαστικό και πολιτικό μας σύστημα αδράνησε εγκληματικά στο να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.

Συνεπώς, κατόπιν των ανωτέρω θα ζητήσω, σε συνεννόηση με το κόμμα μου, από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημ/κών Αθηνών να ενεργήσουν έτσι να ερευνήσουν ως οφείλουν την όλη υπόθεση και να ασκήσουν ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου που δι ενεργειών ή παραλείψεων του διέρρευσαν στο τύπο στοιχεία της δικογραφίας του εγκλήματος των Γλυκών Νερών.

Επιπλέον πρέπει διερευνηθεί αν η δημοσιοποίηση των στοιχείων μέσω του τύπου είναι ποινικά αξιόλογη και πως έλαβαν τα στοιχεία αυτά τα ΜΜΕ, υπό την απόλυτη, φυσικά προϋπόθεση να μη θιγεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελευθεροτυπίας, όπως πρέπει αυτό να ασκείται μέσα στα πλαίσια του θεσμικού μας πλαισίου.

Για το λόγο αυτό παραθέτω και τις διατάξεις του ισχύοντος Ποινικού Κώδικα, η εφαρμογή των οποίων θα ζητηθεί σχετικώς :