Κοινή ανακοίνωση των παρατάξεων Ασπιώτη και Βάρελη, με αφορμή τηλεοπτική παρουσία της Αντιδημάρχου Βόρειας Κέρκυρας Σπ. Κόκκαλη.

Η ανακοίνωση

Με πολύ κόπο προσπαθούμε να καταλάβουμε την ανακοίνωση αλλά και την τηλεοπτική εμφάνιση της κ. Κόκκαλη Σπυριδούλας, αντιδημάρχου του Δήμου Β. Κέρκυρας . Σχετικά με το «Σπιτάκι Ανακύκλωσης», ένα θέμα δευτερευούσης πλέον σημασίας, αφού για εμάς έχει τελειώσει οριστικά.
Για αυτό το θέμα κάνουμε γνωστή σε όλους τους συνδημότες μας την αλήθεια:
Η Επιτροπή του άρθρου 152 , στην οποία εμείς προσφύγαμε , με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφασή της μας δικαίωσε, αναφέροντας στο σκεπτικό της απόφασης, ότι δεν υπήρξε ποτέ καμιά δωρεά από κανένα Υπουργείο και δεν θα υπήρχε κανένα όφελος για το δήμο . Γι το λόγο αυτό και η επιτροπή του άρθρου 152 με ομόφωνη απόφασή της ακύρωσε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.
Γιατί η κ.Κόκκαλη δεν ανέφερε τίποτε από τα παραπάνω, στην τηλεοπτική της παρουσία?
Εμείς, επειδή θέλουμε να ενημερώνουμε σωστά τους συνδημότες μας, τους λέμε:
1 Η περιβόητη Σύμβαση ήταν μια Σύμβαση με μια Εταιρία γεμάτη προβλήματα , την οποία τόσο ο κ. Δήμαρχος όσο και η κ. Κόκκαλη, λυσσαλέα βιάζονταν να υπογράψουν και η οποία Σύμβαση κανένα όφελος δεν θα προσέφερε στο Δήμο μας. Αντίθετα θα μας στερούσε πολλές χιλιάδες €υρώ, αφού θα παραχωρούσαμε δωρεάν ανακυκλώσιμα υλικά , που έχουν αξία στην αγορά, όπως το αλουμίνιο, ο λευκοσίδηρο, το γυαλί, το πλαστικό κ.λ.π.
2 Το ακρότατο όμως σημείο πολιτικής αλητείας, στο οποίο έφτασαν, είναι το ότι ενέπλεξαν το «Χαμόγελο του Παιδιού» στο θέμα της περιβόητης Σύμβασης. Προσπαθώντας να αγγίξουν τις ευαίσθητες χορδές όλων μας για τον ιερό ρόλο και για το τεράστιο έργο, που επιτελεί το Χαμόγελο του Παιδιού, ανάφεραν για την κατάληξη σε αυτό του ενός (1) €υρώ, ανταποδοτικού κέρδους από το «Σπιτάκι Ανακύλωσης».
3 Ουδέποτε, σε καμιά εισήγηση για το θέμα και σε καμιά τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, τόσο του Δημάρχου όσο και των Δημοτικών Συμβούλων, ούτε και σε καμιά Σύμβαση έγινε αναφορά στην κατάληξη του ανταποδοτικού κέρδους του ενός (1) €υρώ ανά 33 κουτιά ( σε κουπόνι εξαργύρωσης και όχι σε χρήματα) προς το Χαμόγελο του Παιδιού.
Και αυτό, αν μη τι άλλο, είναι ο Πολιτικός Αμοραλισμός , σε όλο του το μεγαλείο.
4 Τι δεν καταλαβαίνει η κ. Κόκκαλη και γιατί τόση εμμονή για ένα θέμα που από καιρό θεωρείται ότι έχει λήξει. Μήπως τους χαλάσαμε τη «Μανέστρα»?
5 Η κ. Κόκκαλη είναι η μοναδική, ευτυχώς, από τους συνεργάτες του κ. Δημάρχου, που έχει κολλήσει τον ιό της εγωπάθειας , της αμετροέπειας, αλλά και της αλόγιστης δίψας για προβολή, από το Δήμαρχο, τον οποίον τυφλά υπηρετεί. Μια διαπίστωση, που είναι έτσι κι αλλιώς αυταπόδεικτη, κυρίως από την προσπάθειά της, ενάμισι χρόνο τώρα, με προκλητικό τρόπο να οικειοποιείται τις, προγενέστερές της δράσεις ανακύκλωσης, όλων των εθελοντών της Βόρειας Κέρκυρας (Πράσινες Γωνιές Αρίλλα, Σινιών, Ρόδας κ.λ.π.) Μήπως πρέπει να ζητήσουμε και συγγνώμη, που τους στερήσαμε φωτογραφίες και «κιτς» αναρτήσεις στο Facebook και στα Μ.Μ.Ε. , με πηχυαίους τίτλους , για πρωτοπορίες και δράσεις? Η αλήθεια όμως είναι αυτή, την οποία εμείς περιγράφουμε. Να υπενθυμίσουμε στον κόσμο, επειδή έγινε αναφορά περί πιλοτικής συμμετοχής του Δήμου Θιναλίων είκοσι χρόνια πριν, επί θητείας Γ. Μαχειμάρη, σε προγράμματα ανακύκλωσης, ότι για χρόνια ολόκληρα η επόμενη του κ. Μαχειμάρη Δημοτική αρχή του κ. Σ. Βάρελη προσπαθούσε να απαλλαγεί από τόνους σαπισμένου χαρτιού, που ποτέ δεν έφτασε στον προορισμό του, λόγω της έλλειψης προγραμματισμού και λόγω της μη εφαρμογής σχεδίου ανακύκλωσης.
Αντί, λοιπόν, να συνεχίζει να ψεύδεται αλλά και να λασπολογεί η κ. Κόκκαλη, ας πει στους εθελοντές , που ενάμισι χρόνο τώρα κάνουν ανακύκλωση , πού και με ποια παραστατικά έφυγαν τα ανακυκλώσιμα υλικά από τις γωνίες ανακύκλωσης. Μήπως πέταξαν και αυτά όπως και τα στρώματα? Ποια συμφωνία έγινε με τον εργολάβο, που παραλαμβάνει τα ανακυκλώσιμα υλικά και ποια είναι τα στοιχεία της μέχρι σήμερα ανακύκλωσης στο Δήμο μας.
6 Γιατί η κ. Κόκκαλη δεν έχει κάνει ακόμα το διαγωνισμό του ενός εκατομμυρίου €υρώ, ποσού που έχει διαθέσιμο από το Δεκέμβριο του 2019?
Πού φαίνεται η διαλογή στην πηγή, η οποία έπρεπε να είχε αρχίσει? Πού είναι τα τέσσερα (4) απορριμματοφόρα από το πρόγραμμα?
Πού είναι οι 1200 κάδοι διαφόρων ρευμάτων ανακύκλωσης?
Πού είναι ο Σταθμός Μεταφόρτωσης, δαπάνης 700.000 €?
Απλά καλύπτουν την ανικανότητά τους, κουνώντας μας το δάκτυλο και λέγοντας ότι τους φρενάρουμε το έργο.
Ας μας δείξουν το μέχρι σήμερα έργο τους. ΜΗΔΕΝ
Ας μας απαντήσει, επί τέλους, σε όλα τα παραπάνω, η κ. Κόκκαλη!