Επτά αεροσκάφη με τουρίστες προσγειώθηκαν χθες στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου, πρώτο εικοσιτετράωρο άρσης της απαγόρευσης πτήσεων από τη Βρετανία, ενώ συνολικά είναι προγραμματισμένες ακόμη 20  πτήσεις σε διάστημα μίας εβδομάδας. Σύμφωνα με την «Ημέρα τση Ζάκυνθος», με αυτές τις 7 πτήσεις έφτασαν περίπου 1.200 Βρετανοί τουρίστες στο  νησί του Ιονίου.

Αναλυτικά, η πρώτη πτήση ήταν από τα East Midlands, έφτασε στις 11:35 και μετέφερε 100 επιβάτες.Ακολούθησαν πτήσεις από το Μπέρμιγχαμ (12.00), το Νιούκαστλ (12.30), το Λιντς (16.25), το Μάντσεστερ (16,45), τη Γλασκόβη (17.15) και το Λονδίνο (19.45).

Εξάλλου, ο τουριστικός πράκτορας Γιάννης Φιλιπποπολίτης δήλωσε στην «Ημέρα» ότι όλες οι πτήσεις πραγματοποιούνται από την εταιρεία Jet2,

«Στην πρώτη πτήση ήρθαν γύρω στα 100 άτομα. Οι απογευματινές πτήσεις είχαν γύρω στα 150 άτομα. Οι πρωινές ήταν 90-100 ατόμων η κάθε μια. Άλλες είναι flight only και άλλες σε πακέτο διακοπών» δήλωσε αρχικά ο κ. Φιλιπποπολίτης, ο οποίος αναφέρθηκε και στη Jet 2 και στη μεγάλη συνεισφορά της στον τουρισμό. «Και οι επτά πτήσεις ήρθαν όλες από τη Jet 2. Σήμερα δυο πτήσεις, το Σάββατο έρχονται άλλες δυο και την Κυριακή τέσσερις. Η Jet 2 θα φέρει 20 πτήσεις την πρώτη εβδομάδα»

Στην υποδοχή των πρώτων Βρετανών επισκεπτών στο αεροδρόμιο παρούσα ήταν και η Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων του Λαγανά, Χριστίνα Τετράδη. «Η βρετανική αγορά είναι η μεγαλύτερη αγορά για το νησί μας με πάνω από το 50% του συνόλου των επισκεπτών μας. Άρα είναι μια πολύ σημαντική αγορά για ‘μας. Περιμένουμε με χαρά την εκκίνηση της, γιατί αυτό θα φέρει αύξηση και στους τουρίστες και ελπίζουμε μεταβολή στα οικονομικά αποτελέσματα για όλη την τουριστική περίοδο», ανέφερε.

Σύμφωνα με την «Ημέρα τση Ζάκυνθος», στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου βρίσκεται υγειονομικό κλιμάκιο με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την εποπτεία του υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας, με τη συνδρομή του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΛΑΣ, καθώς και τη συνεργασία του ΓΕΕΘΑ για τη διενέργεια των τεστ, τα οποία και γίνονται δειγματοληπτικά και στοχευμένα σε επιβάτες από πτήσεις του εξωτερικού. Επίσης, λαμβάνονται και τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνολικές αφίξεις Βρετανών στην Ελλάδα υπολογίζονται στις 6.000.

Πηγή: Αποβιβάστηκαν 1.200 Βρετανοί στη Ζάκυνθο – Αναμένονται άλλες 20 πτήσεις