Η απάντηση του Δημήτρη Τζανακόπουλου στις χθεσινές διαρροές για τη στάση του ΥΠΕΞ, αλλά και για τον υπουργό Άμυνας, δείχνει ότι το παιχνίδι… χοντραίνει, αναφέρει χαρακτηριστικά το crashonline.gr.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον Alpha και σχολιάζοντας τις διαρροές είπε: «Το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός ήταν σαφές καθαρό και προς όλες τις κατευθύνσεις. Το τρένο της κυβέρνησης προχωρά και θα φτάσει στον προορισμό του. Όποιος δεν θέλει να φτάσει σε αυτόν τον προορισμό ή όποιος δυσφορεί στην διαδρομή τότε πρέπει να κατέβει από το τρένο.

Ο υπουργός Εξωτερικών έχει τακτική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό αν ήθελε να του πει κάτι θα το έλεγε. Δεν ξέρω ποιος είναι αυτός ο οποίος κάνει διαρροές», δείχνοντας τη δυσφορία του Μεγάρου Μαξίμου. «Εγώ δεν ξέρω αν ο κ. Κοτζιάς δυσφορεί. δεν μπορώ να το πιστέψω όμως. Δεν έχει λόγο να δυσφορεί. Γιατί η πολιτική του πρωθυπουργού στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι αυτή με την οποία συμφωνεί ο κ. Κοτζιάς. Άρα, δεν υπάρχει κανένας λόγος προς δυσφορία. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο είμαι σίγουρος ότι ο κ. Κοτζιάς δεν θα το επικοινωνούσε μέσω διαρροών. Αυτή η κυβέρνηση δεν επικοινωνεί με διαρροές. θα το έλεγε ευθέως στον πρωθυπουργό με τον οποίο έχει καθημερινή και τακτική επικοινωνία».

Πρόσθεσε μάλιστα: «Μπορεί να έχουν γίνει στα μαγειρεία του διαδικτύου. Δεν θα σχολιάσω τις διαρροές γιατί δεν ξέρω από που προέρχονται. Κόντρες σε αυτή την κυβέρνηση δεν υπάρχουν. Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ακόμα ότι όταν υπάρχουν πολιτικά ζητήματα στο εσωτερικό της κυβέρνησης επιλύονται με θεσμικό τρόπο.

«Η συζήτηση που έγινε χθες ήταν πολιτική και γνωρίζουμε ότι υπάρχει η πολιτική θέση που έχει εκφράσει ο Πάνος Καμμένος εδώ και καιρό». Αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στο υπουργικό απευθυνόμενος στον κ. Καμμένο, είπε: «Ο πρωθυπουργός δεν παρακαλάει κανέναν». Πρόσθεσε: «Δεν έχει φοβηθεί αυτός ο πρωθυπουργός ποτέ τις πολιτικές εξελίξεις. Τις προκαλεί ο ίδιος όταν θεωρεί ότι είναι καλό για την χώρα. Ο πρωθυπουργός χθες έθεσε ένα σαφές πολιτικό ζήτημα ότι η κυβέρνηση πρέπει να πορευθεί με ενότητα ως την λήξη της 4ετίας. Ο Καμμένος διατηρεί τη διαφωνία του αλλά δεν συμπλέει με τη ΝΔ. Ο κ. Καμμένος είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμπλεύσει με τη ΝΔ και να αποσταθεροποιηθεί η χώρα».