Μετά το άνοιγμα της εστίασης, ακολουθεί η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, καθώς από την ερχόμενη Δευτέρα θα γυρίσουν και πάλι στα θρανία και οι υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες.

Ήδη οι μαθητές των Λυκείων έχουν επιστρέψει στα θρανία τους, με τα self tests να αποτελούν «όπλο» για την επιστροφή όλων των μαθητών, όλων των βαθμίδων πίσω στις τάξεις τους.

«Τα self-test είναι ένα πολύτιμο εργαλείο το οποίο δρα προληπτικά. Μας βοηθά να εντοπίζουμε πιο νωρίς φορείς του ιού που τις περισσότερες φορές είναι ασυμπτωματικοί», είχε δηλώσει προ ημερών σε συνέντευξή της η υπ. Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Σημειώνεται ότι το άνοιγμα το σχολείων αποτελούσε βασική προτεραιότητα για το κυβερνητικό επιτελείο, με τους ειδικούς να έχουν ανάψει το πράσινο φως στην ηγεσία του υπ. Παιδείας για δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων από την προσεχή Δευτέρα, 10 Μαΐου, με self test.

Γυμνάσια, δημοτικά και νηπιαγωγεία θα ανοίξουν ξανά για να υποδεχθούν τους μαθητές, με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων. Εντωμεταξύ το υπουργείο Παιδείας, έχει ανακοινώσει ότι θα παραταθεί το σχολικό έτος. Βάσει τη συγκεκριμένης απόφασης το έτος παρατείνεται:

Έως την Παρασκευή 25 Ιουνίου για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά
Έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τα Γυμνάσια και Λύκεια
Ξεκινά η διάθεσή των self test για τα σχολεία

Την ίδια ώρα, διευκρινίσεις για τα self tests που θα χρησιμοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα (10 έως και 16 Μαΐου) έδωσαν πηγές από το υπουργείο Υγείας, σημειώνοντας ότι θα διατίθενται από σήμερα έως το Σάββατο (8/5) από τα φαρμακεία,

μόνο σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και φοιτητών που κάνουν πρακτική άσκηση.

Διαθέσιμο από τη Δευτέρα 10 Μαΐου θα είναι το δεύτερο τεστ μαθητών και εκπαιδευτικών για την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: Ανοίγουν τα σχολεία στις 10 Μαΐου – Πως θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία