Με την αλβανική αστυνομία να κάνει τα στραβά μάτια, οι Αλβανοί παρακρατικοί του Ράμα συνεχίζουν την τρομοκρατία και την εθνοκάθαρση των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, μετά τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου στους Βουλιαράτες. Νέο πρόσφατο κρούσμα είναι η λεηλασία και πυρπόληση κατοικίας Βορειοηπειρώτη στο χωριό Βαγκαλάτες του μειονοτικού Δήμου Φοινίκης.

Οι δράστες αυτή την φορά δεν αρκέστηκαν στην διάρρηξη, αφού αφαίρεσαν χρήματα και άλλα αντικείμενα στην συνέχεια το πυρπόλησαν.

Το ευτύχημα είναι ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος και μόνιμος κάτοικος του χωριού που διέμενε στο σπίτι εκείνη την ώρα απουσίαζε.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τους τελευταίους μήνες όπως έχει δημοσιεύσει το Himara.gr, οι κλοπές και οι διαρρήξεις σπιτιών σε όλα τα μειονοτικά χωριά τείνουν να μετατραπούν σε καθημερινό φαινόμενο όπου δεν αποκλείεται να οφείλεται σε ενορχηστρωμένο σχέδιο τρομοκρατίας των Βορειοηπειρωτών.

Με κλοπές και επιθέσεις «παρακρατικών» στοιχείων σε σπίτια Βορειοηπειρωτών συνεχίζει το καθεστώς Ράμα το πογκρόμ εναντίον των Ελλήνων της Εθνικής Μειονότητας (ΕΕΜ), παραδίδοντας τώρα τις «επιχειρήσεις εθνοκάθαρσης» -που άρχισε να εφαρμόζει το 2016- στον αλβανικό υπόκοσμο, με τον οποίο διατηρεί «άριστες» σχέσεις, όπως καταδεικνύουν απόρρητα έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η Αθήνα, αναφέρει το dimokratianews.gr.

Η μειονοτική οργάνωση Ομόνοια καταγγέλλει το τελευταίο διάστημα (μετά τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα) μεθοδευμένες επιθέσεις «αγνώστων» σε σπίτια Βορειοηπειρωτών, που δεν έχουν στόχο τη λωποδυσία -όπως αποκαλύπτουν οι ασήμαντες απώλειες ειδών από τα διαρρηγμένα σπίτια- και, άρα, συνιστούν περισσότερο επιχειρήσεις τρομοκράτησης των Ελλήνων, επιδιώκοντας προφανή αποτελέσματα…

Όπως καταγγέλλουν στελέχη της μειονοτικής οργάνωσης, η μέθοδος αυτή έχει το «πλεονέκτημα του αναπόδεικτου», καθώς ουδεμία σύλληψη έχει πραγματοποιηθεί από την αλβανική αστυνομία, ενώ και στις κλήσεις στα αστυνομικά τμήματα μετά τα συμβάντα οι Αρχές αντιδρούν με… ραθυμία.

Τρομοκρατία

Σε κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί στα χωριά της ελληνικής μειονότητας μετά τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου στους Βουλιαράτες και την τρομοκρατία που άσκησαν οι Αρχές στο σπίτι του δολοφονημένου Βορειοηπειρώτη, τα κρούσματα διαρρήξεων απλώθηκαν στα ελληνικά χωριά. Σε αρκετές περιπτώσεις οι κάτοικοι αμύνονται με ίδια μέσα, πυροβολώντας στον αέρα.

Η Ομόνοια καταγγέλλει ότι ποτέ στο παρελθόν οι κάτοικοι των μειονοτικών χωριών δεν ασφάλιζαν τα σπίτια τους, καθώς στις μικρές κοινωνίες ουδείς κινδύνευε από συγχωριανό του, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι δράστες δεν είναι Ελληνες! Το βράδυ της περασμένης Τρίτης στο χωριό Φανάρι του Βούρκου άγνωστοι προσπάθησαν να εισβάλουν σε σπίτια Βορειοηπειρωτών του χωριού, αλλά έγιναν αντιληπτοί από έναν ομογενή, ο οποίος κάλεσε σε βοήθεια συγχωριανούς του και την Αστυνομία. Οπως αναφέρει το himara.gr, ώσπου να έρθει η Αστυνομία, πολλοί κάτοικοι του χωριού πήραν τα όπλα και πυροβόλησαν στον αέρα, αναγκάζοντας τους «διαρρήκτες» να τραπούν σε φυγή.

Λίγες μέρες νωρίτερα στο χωριό Λουψάτι στον Ριζώνα του Δήμου Φοινίκης σημειώθηκαν πέντε διαρρήξεις σε ισάριθμα σπίτια. Από την ανύπαρκτη λεία και τις βίαιες καταστροφές που προξενούσαν φάνηκε ότι το κίνητρο των αγνώστων ήταν να τρομοκρατήσουν τους μόνιμους κατοίκους του χωριού. Οι δράστες, αφού εισέβαλλαν στα σπίτια, έσπαζαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα, ακόμα και τα είδη υγιεινής, και έφευγαν χωρίς να έχουν κλέψει ούτε ένα αντικείμενο ή χρήματα.

Οι Έλληνες των χωριών θεωρούν ότι πρόκειται για «τρομοκρατική ενέργεια», ώστε να τους εκφοβίσουν και να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Καταγγέλλουν, επίσης, ως ανύπαρκτη την «αλβανική αστυνομία», που δεν έχει πραγματοποιήσει ούτε μία σύλληψη, όπως και το γεγονός ότι, παρά την έξαρση που παρατηρείται αυτή την περίοδο σε διαρρήξεις και σε εισβολές σε σπίτια Βορειοηπειρωτών, καμία σοβαρή έρευνα από τις Αρχές δεν έχει διεξαχθεί…

Στο διάστημα λίγο πριν από τις 13 Ιανουαρίου (ημέρα των πρώτων καταγγελιών) στη Δρόπολη, στο χωριό Αγιος Νικόλαος, άγνωστοι «άνοιξαν» τέσσερα σπίτια. Παρόμοια περιστατικά σημειώθηκαν και σε άλλα χωριά της Δρόπολης. Οι κάτοικοι αναφέρουν ότι οι κλοπές έχουν αυξηθεί δραματικά και πως υπάρχουν οργανωμένες συμμορίες που κάνουν πλιάτσικο επιλεκτικά στα ελληνικά χωριά.

Σε αυτές τις περιπτώσεις οι δράστες άρπαξαν ηλεκτρικές συσκευές, εργαλεία, έπιπλα, είδη οικοσκευής, ακόμα και πιάτα, μαχαιροπίρουνα και ρούχα!

Τη στιγμή που συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, «τρέχει» η εφαρμογή της πρόσφατης υπουργικής απόφασης 708/2018, με την οποία το καθεστώς Ράμα δήμευσε περιουσίες Βορειοηπειρωτών από τη Χειμάρρα, ωθώντας τη μειονότητα σε νέα έγερση…

Το θέμα έφτασε και στην ελληνική Βουλή, με τον ΑΝΥΠΕΞ Γ. Κατρούγκαλο να απαντά σε σχετική ερώτηση του Νικήτα Κακλαμάνη με αφορμή την απόφαση 708/2018, με την οποία παραχώρησε αυθαίρετα προς αξιοποίηση στο υπουργείο Τουρισμού της χώρας τεμάχια γης, που συμπεριλαμβάνουν ιδιωτικές περιουσίες Ελλήνων ομογενών στη Χειμάρρα, παραβιάζοντας τα ιδιοκτησιακά δικαιώματά τους.

Μέχρι στιγμής, περίπου 100 Βορειοηπειρώτες έχουν προσφύγει στα αλβανικά δικαστήρια κατά της απόφασης 708/2018, ενώ η Ομόνοια ανακοίνωσε τη διάθεση δικηγόρων, με αποστολή να διευκολύνουν τους κατοίκους που θίγονται να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα έγγραφα για να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. Παράλληλα, διέθεσε το γραφείο της στη Χειμάρρα για να λειτουργήσει ως κέντρο ενημέρωσης και στήριξης των θιγομένων.

Το συμπέρασμα των στελεχών της οργάνωσης είναι ότι η «εθνοκάθαρση» που μεθοδεύει το καθεστώς Ράμα εναντίον των Ελλήνων, όπως κατήγγειλε στην Ευρωβουλή η Κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους, συνεχίζεται με «άπαντα τα διαθέσιμα μέσα».

Σχέδιο εποικισμού της περιοχής αλλά και δημεύσεις περιουσιών

Μετά τα δήθεν σχέδια ανάπλασης της παραλιακής ζώνης στην Αδριατική, τα οποία άρχισαν να υλοποιούνται πριν από τρία χρόνια, το καθεστώς των Τιράνων συνεχίζει να χρησιμοποιεί «πλάγιες» μεθόδους προκειμένου να εξαναγκάσει τους Ελληνες κατοίκους στις μειονοτικές περιοχές να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Παράλληλα, ο Ράμα συνεχίζει να μεταφέρει, υπογείως και αργά, πληθυσμούς από τον αλβανικό Βορρά στις ελληνικές περιοχές, προκειμένου να επιτύχει δημογραφικές αλλοιώσεις, ενώ παραδίδει πλαστούς τίτλους ιδιοκτησίας σε «ημέτερους» επιχειρηματίες, που χρηματοδοτούν τις προεκλογικές εκστρατείες του.

Τέλος, δεν εγκαταλείπει την προσφιλή μέθοδο της «δήμευσης» περιουσιών (μόνο) των Ελλήνων, στηριζόμενος στο σαθρό σύστημα καταγραφής τίτλων που ακολουθεί η Αλβανία από την εποχή του Ε. Χότζα.

Το θέμα έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα. Στη συνάντηση συζητήθηκε η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας (που δεν στηρίζεται πλέον σε σταθερά ερείσματα), με τον πρωθυπουργό να δηλώνει ακόμη μία φορά: «Υποστηρίζουμε την ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε., την υποστηρίζουμε πλήρως, αλλά την ίδια στιγμή υπογραμμίζω ότι υπάρχουν κρίσιμα ζητήματα, όπως το σοβαρό ζήτημα του σεβασμού των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, που αποτελεί προϋπόθεση για το ευρωπαϊκό μέλλον της γειτονικής χώρας».

Παρά τις ανοιχτές προειδοποιήσεις της Αθήνας, ότι η αλβανική συμπεριφορά είναι αυτή που θα κλείσει τελικά τον δρόμο της χώρας προς την Ε.Ε., το αλβανικό καθεστώς επιλέγει να συνεχίσει στον δρόμο του… οργανωμένου εγκλήματος.

Himara.gr