….νεα δημοσίευση…. 14:20

Σοκ προκαλεί ο αριθμός των θυμάτων από την αεροπορική τραγωδία στην Αλγερία, όταν ένα στρατιωτικό αεροσκάφος Ιλιούσιν – 76 συνετρίβη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 257 άτομα. 

Το δυστύχημα σημειώθηκε την Τετάρτη, περίπου 30 χιλιόμετρα από το Αλγέρι, κοντά στην πόλη Μπλίντα στην επαρχία Μπουφάρικ. Το αεροσκάφος συνετρίβη λίγη ώρα μετά την απογείωσή του, ωστόσο άγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια του δυστυχήματος.

……………………………………………………………………………………………….

Στρατιωτικό αλγερινό αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο του Boufarik σε απόσταση 20 μιλίων από την πρωτεύουσα της χώρας Algiers με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πάνω από 200 επιβάτες. 

Μετέφερε δεκάδες στρατιωτών και εξοπλισμού και κατέπεσε στις 8 το πρωί τοπική ώρα.

Επρόκειτο για ένα ρωσικής κατασκευής Ιl-76 και έχει επιβεβαιωθεί. Άλλωστε ήταν αντιληπτό εξ’αρχής και από τον αριθμό των νεκρών.

Στην αλγερινή Αεροπορία υπηρετούν C-130, Il-76, C-295, αλλά μόνο τα δεύτερα έχουν τέτοια μεταφορική ικανότητα.

Κάποια μέσα αναφέρουν ότι συνετρίβη ένα C-130 όμως το aviation-safety.net επιβεβαιώνει ότι ήταν ένα «Il-76 transport plane, operated by the Algerian Air Force»

Όπως σημειώνει το pronews.gr υπάρχουν κάποιες αναφορές σε ξένα ΜΜΕ ότι επρόκειτο για ένα Ilyushin Il-78. Όμως αυτό δεν είναι μεταφορικό αεροσκάφος αλλά εναέριου ανεφοδιασμού.

Αυτόπτες μάρτυρες είδαν ένα τεράστιο σύννεφο μαύρου καπνού στο σημείο της συντριβής το οποίο είναι κοντά στον αυτοκινητόδρομο.

Το αεροσκάφος κατέπεσε σε περιοχή που βρίσκεται στην επαρχία Οούμ αλ-Μπουαγκί, και κατευθυνόταν προς την Κωνσταντίνη.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή που επικαλείται δηλώσεις του αξιωματούχου των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών συνταγματάρχη Φαρίντ Νετσάντ στο δημόσιο ραδιόφωνο, βρέθηκε ένας επιζών ενώ συνεχίζονται οι έρευνες διάσωσης.

Το αεροσκάφος φέρεται ότι μετέφερε στρατιωτικούς με τις οικογένειές τους.