Η Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας προσκαλεί στην Αφήγηση λαϊκών Παραμυθιών με φωνή και βιολοντσέλο, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 20:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της.

Αφηγείται η Αγνή Στρουμπούλη και στο βιολοντσέλο βρίσκεται ο Σταύρος Παργινός.

Η Αγνή Στρουμπούλη ζωντανεύει παραμύθια από διάφορα μέρη της Ελλάδας, προς τέρψη και ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων! Όπως επισημαίνει η ίδια:

“Τα παραμύθια του λαού μας, για αιώνες, περνούσαν από στόμα σε στόμα ως να καταγραφούν και να γίνουν πάλι σήμερα προφορικός λόγος. Θρεμμένα με τις εμπειρίες, το φως, τους ήχους, την πνευματικότητα αυτού του τόπου, πηγαίνουν ολόισια στην ψυχή μας, αναδεύουν ρητές και άρρητες μνήμες και μας αναπαύουν. Ειπωμένα σε μια γλώσσα εξαιρετικής ελευθερίας, αποτυπώνουν το ήθος ανθρώπων ολοζώντανων, γεμάτων περιέργεια, λαχτάρα, καημούς, που τολμούν να ονομάζουν κάθε εμπειρία της ζωής. Έτσι, το πέρασμα του χρόνου δεν τα «παλιώνει», αντίθετα τα καταξιώνει στον ρόλο που είχαν πάντα: να μας μυούν και να μας παρηγορούν στη ζωή.
Άλλωστε παραμυθία σημαίνει π α ρ η γ ο ρ ί α.”

Λίγα λόγια για την Αγνή Στρουμπούλη

H Αγνή Στρουμπούλη ξεκίνησε ως κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Από το 1995 έχει αφιερωθεί στα ελληνικά λαϊκά παραμύθια. Έχει πολύ σημαντική παρουσία στον χώρο των εκδόσεων παραμυθιών. Για δεκατρία (13) χρόνια κάνει εκπομπές στην Ελληνική Ραδιοφωνία, για δεκαπέντε χρόνια (15) οργανώνει Εργαστήρια για την Τέχνη της Αφήγησης στον Δήμο Αθηναίων, στο Μουσείο Μπενάκη, σε Δημόσιες Βιβλιοθήκες, κ. ά. Επιπλέον, για εικοσιτέσσερα (24) χρόνια δίνει παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό· σε θέατρα, μουσεία, σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, φυλακές, βιβλιοθήκες, πολιτιστικά κέντρα, μουσικές σκηνές, φεστιβάλ, πλατείες, συνέδρια κ. α.