Μήνυση εναντίον του ΣΥΔΙΣΑ και κάθε υπευθύνου για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ καταθέτουν τα μέλη του Εξωραϊστικού, πολιτιστικού συλλόγου Τεμπλονίου.

Σ’ αυτή τους την ενέργεια, όπως αναφέρει το enimerosi.com, κατέληξαν ύστερα από την πρόσφατη επίσκεψή τους στην Εισαγγελία, όπου κατήγγειλαν την εκτός προδιαγραφών, αυθαίρετη και βλαπτική για την υγεία τους, λειτουργία της εγκατάστασης εκεί. Την κατάσταση αυτή επιβεβαίωσε ως γνωστόν και η αρμόδια ελεγκτική Υπηρεσία της ΠΙΝ όταν διαπίστωσε για μια ακόμα φορά, πριν μερικές μέρες, πως έχουν τα πράγματα.

Σήμερα, δεδομένου του γεγονότος ότι δεν υπάρχει σύμβαση με τον εργολάβο του δεματοποιητή, που έτσι κι αλλιώς έχει περικυκλωθεί από μπαλότα, τα σκουπίδια εναποτίθενται στα βουνά, που έχουν σχηματισθεί χωρίς να είναι εύκολη ακόμα και μια επιπόλαιη χωματοκάλυψή τους.
Την Πέμπτη το βράδυ, ο δήμαρχος επισκέφθηκε τον χώρο σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να διασκεδασθούν οι αντιδράσεις των περιοίκων, χωρίς αποτέλεσμα. Μπορεί να μην ξέφυγε η συζήτηση από κόσμια πλαίσια, παρά την ένταση, όμως οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να συνεχισθεί αυτή η κατάσταση. Έτσι οι πρώτοι όγκοι αμάζευτων σκουπιδιών έκαναν ξανά την εμφάνισή τους στην πόλη και την κερκυραϊκή ύπαιθρο.