Διεξοδική έρευνα πραγματοποίησε το διάστημα 9-11 Ιουνίου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αναφορικά με τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στη χώρα μας με ξένες πινακίδες.

Το «σαφάρι» της ΑΑΔΕ αποδείχθηκε αποκαλυπτικό, καθώς όπως διαπιστώθηκε είναι παράνομο το ένα στα τρία αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες.

Οι ελεγκτές πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε προεπιλεγμένα και απόλυτα στοχευμένα σημεία, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, και στους 312 ελέγχους εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν παράνομα 97 αυτοκίνητα, τα οποία και δεσμεύτηκαν.

Μεταξύ άλλων, οι ελεγκτές του Τελωνείου Καλαμάτας βρήκαν στη Μεσσήνη Μεσσηνίας σε επιχείρηση υπαίθριας στάθμευσης 17 Ι.Χ. αυτοκίνητα, ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο και ένα φορτηγό, όλα με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας. Τα οχήματα δεσμεύτηκαν και σφραγίστηκαν. Η έρευνα συνεχίζεται για τη νομιμότητά τους.

Στη Ρόδο, οι ελεγκτές του τοπικού Τελωνείου έλεγξαν 13 οχήματα, που κυκλοφορούσαν στο νησί με ξένες πινακίδες. Μεταξύ των οχημάτων, που δεσμεύτηκαν, ήταν ένα αυτοκίνητο μάρκας MERCEDES-BENZ, τύπου Ε 300 CDI, 2.987 κ.εκ.,

με γερμανικές πινακίδες, το οποίο κυκλοφορούσε στην Ελλάδα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους, καθώς κι ένα αυτοκίνητο μάρκας HONDA , τύπου CR-V, με βρετανικές πινακίδες, το οποίο κυκλοφορούσε στην Ελλάδα από το καλοκαίρι του 2016 και -κατά τον έλεγχο- το οδηγούσε μόνιμος κάτοικος Ελλάδας.

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε όχημα, που είχε τελωνιστεί στη χώρα μας, προερχόμενο από το Βέλγιο.

Είχε λάβει άδεια και πινακίδες, τις οποίες όμως στη συνέχεια κατέθεσε, επαναφέροντας τις βέλγικες, με αποτέλεσμα να κυκλοφορεί παράνομα. Αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία και επιλήφθηκε της υπόθεσης.

Πηγή: ΑΑΔΕ: Δεσμεύθηκε το 1/3 των αυτοκινήτων με ξένες πινακίδες