Σήμερα, 25η Μαρτίου, την τιμητική του έχει ένα φαγητό «σταθμός» για τη χώρα μας, ο μπακαλιάρος σκορδαλιά. Όπως όμως γνωρίζουμε, η μυρωδιά του σκόρδου είναι δυσάρεστη και προκαλεί έντονη δυσοσμία στην ανάσα μας.

​Τα… παραδοσιακά γιατροσόφια πολλά και διάφορα.

Ωστόσο, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως την ένταση και τη δύναμη του σκόρδου στην αναπνοή μας, δύσκολα μπορούμε να τη νικήσουμε αν δεν περάσει τουλάχιστον ένα 24ωρο.

Για να περιορίσουμε, όμως, τη δυσάρεστη αναπνοή, μπορούμε να δοκιμάσουμε τα εξής:

– Να πιούμε ένα – δυο φλυτζάνια τσάι. Οσο πιο σύντομα μετά τη σκορδαλιά, τόσο το καλύτερο. Το τσάι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, οι οποίες καταπολεμούν τις ουσίες που παράγει το σκόρδο.

– Να πιούμε ένα ποτήρι γάλα. Αφού περάσει μια δύο ώρες απ’ το τσάι, γιατί αν τα κάνετε μαζί, το πιθανότερο είναι να καταλήξετε με στομαχικές διαταραχές στην τουαλέτα σας. Γάλα, λοιπόν, όσο πιο περιεκτικό σε λιπαρά, τα οποία -επίσης- είναι σε θέση να δώσουν μάχη με τη σκορδίλα…

– Χυμός λεμονιού, χωρίς ζάχαρη; Αντέχεις; Αν ναι, τότε ίσως αυτό είναι και το πιο ισχυρό… όπλο απέναντι στη δυσάρεστη οσμή της σκορδαλιάς.

– Βούρτσισμα δοντιών σε τακτά χρονιά διαστήματα, σίγουρα αμέσως μετά το φαγητό, αλλά και δυο τρεις φορές μέχρι να πέσετε για ύπνο.

Ολα τα παραπάνω, απλώς θα περιορίσουν το ζήτημα που δημιουργεί η σκορδαλιά. Γιατί η σκορδαλιά είναι ανίκητη

Πηγή: Σκορδαλιά: Δείτε τι να κάνετε για να μη μυρίζει η αναπνοή σας