Πυρά κατά των ειδικών της μονάδας επιδημιολογικής επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας αλλά και κατά του ίδιου του Υπουργού ρίχνει ο γνωστός ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης.

Μέσα από τις αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό, ο ίδιος σημειώνει ότι διαφωνεί με την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα παιδιά του δημοτικού, όπως άλλωστε και ο ίδιος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Την ίδια ώρα ρίχνει πυρά κατά των ειδικών του Υπουργείου Υγείας αλλά και του ίδιου του Υπουργού κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου, αφήνοντας μάλιστα και υπονοούμενο για τα προσόντα που διαθέτει για να κατέχει την συγκεκριμένη θέση.

Δείτε αναλυτικά τις αναρτήσεις του Δρ Ματσάκη:

Πρώτη ανάρτηση του Δρ Ματσάκη περί του θέματος:
​Εξακολουθώ να δέχομαι ερωτήσεις αν συμφωνώ με την χρήση μάσκας στα δημοτικά. Όπως δήλωσα και την περασμένη βδομάδα, ΔΙΑΦΩΝΏ Πιστεύω ότι το μέτρο αυτό όχι μόνο δεν θα βοηθήσει αλλά πιθανόν να προκαλέσει πολλά ανεπιθύμητα προβλήματα. Χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι δεν συστήνει τη χρήση μάσκας στα δημοτικά. Πολλές χώρες ( π.χ. η Γερμανια) εχουν την ίδια άποψη.. Όμως, οι «ειδικοί «του Υπ. Υγείας θέλουν τα παιδιά από 6 χρονών και άνω να φορούν μάσκες στο σχολείο. Φαίνεται ότι εμείς εδώ στη Κύπρο έχουμε ποιό έξυπνους » ειδικους». Είμαστε πολύ τυχεροί !!! Και Ο Θεός να μας βοηθήσει.

Δεύτερη ανάρτηση περί του θέματος:
Ειμαι υποχρεομενος να επανελθω μετα που ειδα μια αναρτηση απο την Αθήνα υπέρ της μάσκας, όταν πρόκειται για την προστασία παιδιών σε ανοσοκαταστολη ( ετοιμασία για μεταμόσχευση μυελού των οστών σε παιδιά με λευχαιμία). Είναι κανείς που διαφωνεί ότι σε μια τέτοια περίπτωση, που ευτυχώς είναι σπάνια, θα πρέπει να λαμβάνονται όλα τα μέτρα στο άμεσο περιβάλλον του ασθενούς παιδιού για να το προστατεύσουν από οποιανδήποτε μόλυνση( όχι μόνον κορονοιου);;; ΒΕΒΑΙΩΣ και πρέπει να προστατευθούν οι ασθενείς σε τέτοιες περιπτωσεις!!! Όμως, η συζήτηση που κάνουμε είναι για την ΓΕΝΙΚΗ , ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ χρήση της μάσκας ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, και ΜΟΝΟΝ για την αντιμετώπιση του ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ. Νομίζω Η διαφορά είναι μεγάλη. Μιλάμε για δύο ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ θέματα. Ελπίζω να έγινα κατανοητός. Αν όχι ,απολογούμαι για τα Ελληνικά μου.

Τρίτη ανάρτηση περί του θέματος:
Αχ τώρα που θυμήθηκα. Κ. Προεδρε Αναστασιαδη ,μιας και μιλάμε για προσοντα , ο Υπουργός τής Υγείας, που τον τελευταίο καιρό βγάζει περισσότερα διατάγματα στέρησης της Ελευθερίας από ότι ο Παττακός της Ελληνικής Χούντας, τι προσόντα έχει ; κάποιοι λεν ότι είναι ειδικός στην διαχείριση » καφενειων» . Ισχύει αυτό; Αν ναι, τότε έκανες πολύ καλή επιλογή! Ακόμη ένας «άριστος των αριστων». Πρόεδρε σε παραδέχομαι, είσαι σαϊνη στις επιλογές των υψηλών αξιωματούχων του κράτους. Άλλωστε είδαμε και τις άλλες επιλογές που έκαμες τα τελευταία χρόνια. Αν κάποιος ξέρει περισσότερα για τα προσόντα του Υπ. Υγείας, ας μας διαφωτίσει. Ευχαριστώ.​

ΠΗΓΗ: napa-news.com

Πηγή: Κύπρος: Διαφωνεί με τη χρήση μάσκας σε παιδιά του δημοτικού ο Δρ Μάριος Ματσάκης