Σοβαρή ζημιά υπέστη χθες το βράδυ ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης της Λευκίμμης στο ύψος του περιφερειακού και κάτω από παρακείμενο κτίριο, με αποτέλεσμα η ευρύτερη περιοχή να έχει «στερέψει» από νερό.

Σύμφωνα με το startmediacorfu.gr το οποίο επικαλείται τις δηλώσεις του προέδρου του Τ.Σ Ευγένιου Κουλούρη ο αγωγός «έσκασε» σε αρκετά σημεία και σε βάθος 4 μέτρων κάτω από τη γη με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολη η άμεση αποκατάσταση. Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε η διοίκηση και η διεύθυνση της ΔΕΥΑΚ ενώ τεχνικοί από την επιχείρηση έσπευσαν για αυτοψία και εκτίμηση της κατάστασης.

Από αύριο αναμένεται να στηθεί εργοτάξιο στο σημείο της βλάβης καθώς βρίσκεται κάτω από κτίριο και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ενώ πρέπει να κερδηθεί η μάχη με το χρόνο γιατί σχεδόν ολόκληρη η Λευκίμμη δεν έχει νερό, σημειώνει το startmediacorfu.gr.

Ο Ευγένιος Κουλούρης απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να δείξουν υπομονή και κατανόηση για το πρόβλημα της υδροδότησης τονίζοντας ότι έχει κινητοποιηθεί ο μηχανισμός και γίνεται ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός ο αγωγός φέρνει νερό από το Νεοχώρι στις δεξαμενές της Λευκίμμης αλλά είναι παλιός και τοποθετημένος σε «τυφλά» σημεία χωραφιών που εκ των υστέρων οικοδομήθηκαν.