Σε μία πλήρη ενημέρωση για τις επόμενες κινήσεις της δημοτικής αρχής σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων προχώρησε ο Δήμαρχος Ζακύνθου και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, Νικήτας Αρετάκης κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του ΔΣ του Φορέα. Ο κ. Αρετάκης έδωσε εντολή να προχωρήσει εντός της εβδομάδας η αλλαγή στο οργανόγραμμα του Δήμου, ώστε να δημιουργηθεί Διεύθυνση Καθαριότητας, στην οποία θα υπάγονται τα τμήματα αποκομιδής και πεζής καθαριότητας. Για τη μεταφορά των εργαζομένων από τον ΦΟΔΣΑ στο Δήμο, ο Δήμαρχος είπε ότι θα φροντίσει ώστε να γίνει απρόσκοπτα χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στο προσωπικό. Η αλλαγή στο οργανόγραμμα θα πρέπει στη συνέχεια να εγκριθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Καταγραφή της οικονομικής κατάστασης του Φορέα και των μηχανημάτων
Ένα από τα θέματα στα οποία έδωσε ιδιαίτερη έμφαση ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ αφορούσε στην ανάγκη άμεση καταγραφής όλων των οχημάτων και μηχανημάτων του Φορέα, αλλά και επισκευής τους. Επίσης, κάλεσε τους εργαζομένους να καταθέσουν εγγράφως τις ελλείψεις του Φορέα (κάδοι, μηχανήματα) ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προμήθειες πριν το καλοκαίρι. Ο κ. Αρετάκης τόνισε επίσης ότι θα πρέπει άμεσα να υπάρξει μία πλήρης καταγραφή των οικονομικών στοιχείων του ΦΟΔΣΑ (χρέη, έξοδα, έσοδα).

Ν. Αρετάκης: «Συνεχίζεται η διαπλοκή»

Στο ΔΣ του Φορέα ο κ. Αρετάκης ανέλυσε για μία ακόμα τα προβλήματα που διαπιστώνονται στην ενδιάμεση λύση και τα κωλύματα που παρουσιάζονται στην επεξεργασία των απορριμμάτων. Μάλιστα, ενημέρωσε το σώμα ότι οι αλλαγές στη μελέτη κατασκευής του εργοστασίου δεν γίνονται δεκτές από τα υπουργεία και ότι προσπαθεί πάση θυσία να άρει να εμπόδια. Ο κ. Αρετάκης είπε ότι δεν θα το βάλει κάτω, ότι βλέπει πως η διαπλοκή συνεχίζεται και πως θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να προχωρήσει το έργο χωρίς να κατασπαταληθούν χρήματα του Δήμου. Στόχος του, όπως είπε, είναι να παραδώσει στην τοπική κοινωνία ένα έργο άρτιο.
Ειδική αναφορά έκανε στα πολλά χρήματα που δαπανήθηκαν σε καύσιμα για τη λειτουργία της γεννήτριας στον Λίβα, καθώς ο χώρος δεν είχε ηλεκτροδοτηθεί εδώ και τρία χρόνια, ενώ επίσης τόνισε για μία ακόμα φορά ότι ποτέ δεν λειτούργησε ο βιολογικός καθαρισμός και ότι ο δεματοποιητής είναι ένα μηχάνημα παλιάς τεχνολογίας, με αποτέλεσμα τα κύτταρα να γεμίζουν εύκολα, αφού τα σκουπίδια δεν συμπιέζονται αρκετά και παράλληλα, σκίζονται τα δεματοποιημένα. Ο Δήμαρχος είπε επίσης ότι προέχει η πυροπροστασία του χώρο και γι αυτό πρόκειται να συναντηθεί με τον Διοικητή της Π.Υ. ώστε να του υποδείξει τι πρέπει να γίνει.

Το άρθρο αναρτήθηκε στο www.imerazante.gr