Σχετική βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός το επόμενο τριήμερο με ηλιοφάνεια, παροδική συννεφιά κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας και τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. 

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή: 

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία. Η θερμοκρασία από 8 έως 25 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλονίκη, κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές και το θερμόμετρο από 13 έως 24 βαθμούς.
 
Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας, άνεμοι δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 11 έως 25 βαθμούς.
 
Στην Πελοπόννησο, ηλιοφάνεια με πρόσκαιρη συννεφιά και τοπικές βροχές ή καταιγίδες το απόγευμα. Ο υδράργυρος από 9 έως 25 βαθμούς.
                                                                                                 
Στα Κύθηρα, ήλιος με λίγα σύννεφα και η θερμοκρασία έως 23 βαθμούς.
 
Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, ηλιοφάνεια με τοπική συννεφιά, άνεμοι βορείων και βαθμιαία δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο από 16 έως 24 βαθμούς.
 
Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, καλός καιρός με λίγα σύννεφα, άνεμοι βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 25 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, ήλιος με τοπικές νεφώσεις και βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις απογευματινές ώρες. Ο υδράργυρος από 12 έως 26 βαθμούς.
 
Στην Αττική, ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις, μεταβλητοί άνεμοι 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.