Την ενσωμάτωση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο κλείσιμο του αναπτυξιακού συνεδρίου Ιονίων Νήσων που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Κέρκυρα.

Το Ι.Π. θα ενισχυθεί όπως είπε, στην κατεύθυνση μετεξέλιξης σε περιφερειακό ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, στον προϋπολογισμό του  με 1 εκατ. ευρώ. Από την άλλη επαναδιατύπωσε την κυβερνητική πρόταση για ίδρυση στην Κέρκυρα Τμήματος Τουριστικών Σπουδών. Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, θα «αγκαλιάζει″ με τις δομές του όλη την Περιφέρεια, και όχι μόνο το μεγαλύτερο νησί, τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσο για τη διαχείριση απορριμμάτων πέταξε το μπαλάκι  την τοπική αυτοδιοίκηση καλώντας την να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση και να ακολουθήσει τα παραδείγματα άλλων νομών, όπως η Ηλεία που αντιμετώπισαν επιτυχώς, παρόμοια και ίσως μεγαλύτερα προβλήματα. Στάθηκε δε και στα συνεχή πρόστιμα που επιβάλλονται στη χώρα από την Ε.Ε. λόγω της κακής λειτουργίας του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.