Γευστικό και χορταστικό. Ιδανική επιλογή για όσους δεν τρώνε κρέας και τυρί!

ΥΛΙΚΑ
350 γρ. Πένες

3 κ.σ. Ελαιόλαδο

1 Κρεμμύδι,κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες

1 Σκόρδο,ψιλοκομμένο

5 Σπαράγγια

200 γρ. Μπρόκολο,κομμένο σε μπουκετάκια

1 Πιπεριά φλωρίνης,ψιλοκομμένη

200 γρ. Σάλτσα ντομάτας

Αλάτι

Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετά αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Μόλις βράσουν,τα σουρώνουμε,τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερο,πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε αρκετά αλατισμένο νερό σε μία μικρή κατσαρόλα και μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα το μπρόκολο. Το βράζουμε για περίπου 10 λεπτά.Το αφαιρουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τα αδειάζουμε μέσα σε ένα μπολ με νερό και πάγο.

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια με έναν αποφλοιωτή και τα βράζουμε σε αρκετό αλατισμένο νερό για 7-8 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.

Τα αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα και τα αδειάζουμε μέσα σε ένα μπολ με νερό και πάγο και αυτά.

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά,ρίχνουμε ελαιόλαδο,την πιπεριά φλωρίνης και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό.Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 2 λεπτά ακόμα.

Αδειάζουμε μέσα στο τηγάνι τη σάλτσα ντομάτας,χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.Προσθέτουμε μέσα τα βρασμένα λαχανικά(αφού έχουμε κόψει σε κάθετες χοντρές φέτες τα σπαράγγια),τις πένες,ανακατεύουμε και σερβίρουμε.