Η θεατρική σκηνή στην Κέρκυρα ζωντανεύει ξανά ύστερα από δυο χρόνια σχετικής απραξίας χάρη στην πρωτοβουλία μιας ομάδας ανθρώπων του χώρου της διαφήμισης και επικοινωνίας που δραστηριοποιούνται στο νησί.

Με τη λειτουργία των δημοσίων χωρών υπό αμφισβήτηση στην έναρξη της τρίτης καλοκαιρινής σεζόν, η ομάδα του Φεστιβάλ Κέρκυρας σε συνεργασία με τον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο, ανέλαβε την ευθύνη και διοργάνωσε για το καλοκαίρι του 2018 την παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων, εκδηλώσεων και συναυλιών οι οποίες πραγματοποιούνται σε διάφορους χώρους υπό την αιγίδα του φεστιβάλ.

Εναρκτήρια ημερομηνία -για τα θεατρικά- η 4η Ιουλίου στον αύλειο χώρο του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου, ενώ παράλληλα, συναυλίες με αγαπημένους καλλιτέχνες παρουσιάζονται ήδη υπό την αιγίδα του φεστιβάλ σε επιλεγμένους χώρους του νησιού όπως το Pazuzu στην παραλία της Γλυφάδας ή το Ασκηταριό Νυμφών. Τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν και οι χώροι που θα φιλοξενούν εκθέσεις φωτογραφίας και άλλων εικαστικών.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν παραγωγές που ξεχωρίζουν όπως «Τα ραδίκια ανάποδα»  που αποτελεί την πιο μαύρη, σπαραξικάρδια, ξεκαρδιστική παράσταση για τσέμπαλο, φαγκότο, φέρετρο και οστεοφυλάκιο με δεκατρείς κωμικούς επικήδειους που και νεκρούς ανασταίνουν με τους ρόλους να έχει γράψει και να υποδύεται ο Γιώργος Γαλίτης, ενώ τη σκηνοθεσία κάνει με σπαραγμό ψυχής ο αείμνηστος Βλαδίμηρος Κυριακίδης.

Η φετινή διοργάνωση αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για τους γονείς να παρακολουθήσουν με τα παιδιά τους θέατρο αφού φέτος το καλοκαίρι πρωταγωνιστής είναι η παιδική σκηνή με τις «Μαγικές Σβούρες», το «Θέατρο του Βορρά» και την Κάρμεν Ρουγγέρη μεταξύ άλλων να παίρνουν τη σκυτάλη της ψυχαγωγίας. Όσο για τη μουσική, απολαυστική με το μιούζικαλ Grease να ζωντανεύει την κλασσική επιτυχία με 30 ηθοποιούς, τραγουδιστές και μουσικούς επί σκηνής να βάζουν φωτιά rock ‘n’ roll στα βράδια μας! Καλλιτέχνες όπως ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Σάκης Ρουβάς, ο Διονύσης Σχοινάς, οι Μέλισσες και ο Παντελής Θαλασσινός δε χρειάζονται συστάσεις και η προπώληση των εισιτηρίων δείχνει από τώρα τη διάθεση του κοινού. Η είσοδος για τα θεατρικά στον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο βρίσκεται στην οδό Σταματίου Δεσύλλα και η ώρα έναρξης των παραστάσεων στις 21:00. 

Στα πλαίσια του καλοκαιρινού Φεστιβάλ Κέρκυρας παρουσιάζονται τοπικές αλλά και αθηναϊκές παραγωγές και σας καλούμε να παρακολουθείτε από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ το πρόγραμμα καθώς το line up συνεχίζεται. www.festivalkerkyras.gr

Το πρόγραμμα έως τώρα:

24/6/2018            Μιχάλης Xατζηγιάννης, Pazuzu, Παραλία Γλυφάδας

4/7/2018              Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, Μαγικές Σβούρες, Κ.Γ.Σ.

5/7/2018              Τα ραδίκια ανάποδα, Κ.Γ.Σ.

8/7/2018              Διονύσης Σχοινάς, Pazuzu, παραλία Γλυφάδας

9 και 11/7/2018 Grease, the musical, Κ.Γ.Σ.

14/7/2018            Peppa το γουρουνάκι, Κ.Γ.Σ.

21/7/2018            Σάκης Ρουβάς, Pazuzu, Παραλία Γλυφάδας

25/7/2018            Peter Pan, Κ.Γ.Σ.

31/7/2018            Ράφτης Κυριών, Κ.Γ.Σ.

9/8/2018              Χένσελ και Γκρέτελ, Κάρμεν Ρουγκέρη, Κ.Γ.Σ.

18/8/2018            Παντελής Θαλασσινός,  Ασκηταριό Νυμφών

22/8/2018            Οι πριγκίπισσες στο νησί των πειρατών, Θέατρο Του Βορρά & Kolossaion Productions, Κ.Γ.Σ.

25/8/2018            Μέλισσες, Pazuzu, Παραλία Γλυφάδας

Η επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Κέρκυρας για το καλοκαίρι του 2018 είναι www.festivalkerkyras.gr και η προπώληση των εισιτηρίων στο Ticketbox:Ευγενίου Βουλγάρεως & Μοντσενίγου Τήλ 26610 27400 και  στην ιστοσελίδα www.ticketbox.gr

Μείνετε συντονισμένοι.