Το ξέρουμε πολύ καλά ότι η κάθε νέα σχέση είναι γεμάτη ενθουσιασμό και λαχταρά να δει ο ένας τον άλλο ώστε να περάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί.

Μάλιστα τα άτομα που μπαίνουν σε μια νέα σχέση πέφτουν τόσο με τα μούτρα σε αυτή που αλλάζουν το καθημερινό τους πρόγραμμα και απαρνιούνται άλλα χόμπι και υποχρεώσεις για να συναντήσουν το ταίρι τους.

Αυτό ακριβώς έρχεται να καταρρίψει το συγκεκριμένο άρθρο: Τα νέα ζευγάρια πρέπει να βλέπονται 1 φορά την εβδομάδα.

Σας φαίνεται αδιανόητο; Δεν αντέχετε και μόνο στην ιδέα; Πιστεύετε ότι θα χωρίσετε αφού “Μάτια που δε βλέπονται γρήγορα λησμονιούνται” που λέει και η παροιμία; Όχι.

“Οι άνθρωποι πολύ συχνά όταν μπαίνουν σε μια νέα σχέση δίνονται τόσο σε αυτή που χάνουν τον εαυτό τους” λέει η  Jennifer Silvershein ιδρύτρια του

Manhattan Wellness ενός κέντρου που εξειδικεύεται στη συμβουλευτική πάνω στις σχέσεις και στα ραντεβού για τις γυναίκες της σύγχρονης εποχής.

Είναι αλήθεια ότι αρχίζεις να να ακυρώνεις σχέδια που είχες κάνει για τον εαυτό σου μόνο και μόνο για να συναντήσεις το νέο σου σύντροφο.

Και άπαξ και γίνει αυτό, μετά δε μπορείς να επανέλθεις εύκολα: Αλλάζεις συνεχώς το πρόγραμμά σου έτσι ώστε να μπορέσεις να τον βλέπεις.

Ακόμα χειρότερα δε, είναι αν εκείνος δεν αλλάζει τίποτα, και η γυναίκα είναι αυτή που πρέπει να βρίσκεται συνεχώς stand by ακυρώνοντας τη ζωή της για να τον δει.

Και κάπως έτσι, απομονώνεσαι από τους φίλους σου, σταματάς τη γιόγκα ή το pilates σου, δε βρίσκεις χρόνο να διαβάσεις το βιβλίο σου ή να πας να δεις τους γονείς σου.

Η παγίδα είναι ότι όλη αυτή η αλλαγή, μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ απέναντί σου και ο σύντροφός σου τελικά να βλέπει μια απελπισμένη η οποία δεν έχει ενδιαφέροντα.

Για το λόγο αυτό λοιπόν, όταν γνωρίσεις έναν άντρα και αποφασίσεις να μπεις σε σχέση μαζί του, προσπάθησε να διατηρήσεις τη ρουτίνα σου και βλέπε τον 1 φορά την εβδομάδα.

Αφ ενός θα λείπει ο ένας στον άλλο, αφ’ ετέρου το ταίρι σου θα αντιλαμβάνεται ότι είναι μαζί με έναν άνθρωπο με ενδιαφέροντα και προσωπική ζωή. Σημαντικό!

Πόσους φίλους και πόσες φίλες χάσαμε ξαφνικά όταν μπήκαν σε μια σχέση και ως δια μαγείας έκαναν την επανεμφάνισή τους όταν χώρισαν;

Για να μην μπει κανείς σε αυτό το σενάριο, καλό είναι να μη χανόμαστε από την καθημερινότητά μας ώστε να μη χωρίζουμε με το σύντροφό μας. Αυτό είναι το ζητούμενο τελικά.