Σε μια κίνηση βελτίωσης της εικόνας της Παλιάς Πόλης προσανατολίζεται ο Οργανισμός Λιμένα Κέρκυρας, που όπως φαίνεται ανταποκρίνεται θετικά στην ιδέα που είχαν τα μέλη της πρωτοβουλίας  «Όλοι μαζί για την Κέρκυρα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κερκυραϊκή Άποψη», που επικαλείται το Corfupost.gr, στόχος της όλης προσπάθειας είναι να βελτιωθεί η εικόνα από θαλάσσης του μνημείου και μάλιστα με το σκεπτικό ότι οι επισκέπτες που βρίσκονται είτε στα πλοία της γραμμής, είτε στα κρουαζιερόπλοια θα απολαμβάνουν μια ολοκληρωμένη και γοητευτική εικόνα του παραθαλάσσιου μετώπου της πόλης, που θα ξεκινά από το Κάπο Σίδερο στο Παλιό Φρούριο και θα καταλήγει στο Νέο Φρούριο στη Σπηλιά.

Σύμφωνα λοιπόν με το σχέδιο, αναμένεται να προχωρήσει ο φωτισμός των τειχών στα Μουράγια, από το Καφέ Γυαλί, ως και το Φαληράκι, δηλαδή του τμήματος  των οχυρώσεων που βρίσκονται στην παραθαλάσσια  ζώνη  αρμοδιότητας του ΟΛΚΕ.

Ήδη έχουν γίνει οι σχετικές συζητήσεις κατ’ αρχήν με την Αρχαιολογία μιας και η υπηρεσία θα πρέπει να δώσει το «πράσινο φως» για τη συγκεκριμένη παρέμβαση και το πλάνο αφορά να πραγματοποιηθεί μια παρέμβαση ανάλογη αυτής που υφίσταται  τόσο στα δύο Φρούρια, όσο και στις οχυρώσεις των Ανακτόρων.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι για την επίτευξη του σχεδίου, από τον ΟΛΚΕ έχουν γίνει ήδη και διερευνητικές κρούσεις για την υλοποίηση της αναγκαίας μελέτης και μάλιστα εταιρία, από τις κορυφαίες στο χώρο σχεδιασμού φωτισμών έχει ήδη ανταποκριθεί και μάλιστα  για δωρεάν παροχή της σχετικής μελέτης!