Η κηδεία του Παύλου Γιαννακόπουλου θα γίνει την Τετάρτη 13 Ιουνίου στις 15:00, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Εκεί όπου όσοι επιθυμούν θα αποδώσουν φόρο τιμής στον σπουδαίο άνθρωπο που γιγάντωσε τον μπασκετικό Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«H οικογένεια του Παύλου Γιαννακόπουλου ενημερώνει πως η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη 13 Ιουνίου στις 15:00, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Όσοι επιθυμούν να αποδώσουν φόρο τιμής θα έχουν την ευκαιρία να αποχαιρετήσουν τον Παύλο Γιαννακόπουλο στο λαϊκό προσκύνημα στο Ναό Θεοτόκου Γοργοεπήκοου και Αγίου Ελευθερίου(εντός του περιβάλλοντος χώρου της Ιεράς Μητρόπολης Αθηνών) από τις 08:00-13:30.

Η ταφή θα πραγματοποιηθεί στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών σε αυστηρά οικογενειακό κύκλο».

Παύλος Γιαννακόπουλος: Η ιστορία του ανθρώπου που άλλαξε το ελληνικό μπάσκετ

Από τα ξημερώματα της Κυριακής ο ελληνικός αθλητισμός είναι φτωχότερος, καθώς σε ηλικία 89 ετών ο Παύλος Γιαννακόπουλος, ο άνθρωπος που δημιούργησε τη μπασκετική αυτοκρατορία του Παναθηναϊκού άφησε την τελευταία του πνοή.

«Θα ‘θελα να ‘ξερα ποιος μας κάνει αυτό το κακόγουστο αστείο», είχε αναρωτηθεί ο σπουδαίος Ευγένιος Ιονέσκο, αναφερόμενος στον θάνατο κι η αλήθεια είναι πως στο άκουσμα της είδησης της απώλειας του πατριάρχη της οικογένειας, κανείς δεν ήθελε να το πιστέψει.

Δύο μήνες μετά το θάνατο του μικρότερου αδερφού Κώστα Γιαννακόπουλου, ο Παύλος βρέθηκε στη γειτονιά των αγγέλων, αφήνοντας πίσω του το γιο του Δημήτρη και τον αδερφό του Θανάση να συνεχίσουν το έργο του.