Τα «κόκκινα» δάνεια και η διαχείριση τους θα απασχολήσουν το ραντεβού των τραπεζιτών με τους θεσμούς.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Hilton και θα τεθούν οι επί τάπητος οι προοπτικές του τραπεζικού συστήματος υπό το πρίσμα της μεγάλης πρόκλησης για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων.

Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν σε τρία ζητήματα

  • Το πρώτο και κορυφαίο θέμα είναι τα «κόκκινα δάνεια» με δεδομένο μάλιστα πως οι τράπεζες ως το τέλος του μήνα θα πρέπει να αναθεωρήσουν τους στόχους για τη μείωση τους ως το 2021.
  • Το δεύτερο ζήτημα θα είναι η κεφαλαιακή επάρκεια η ρευστότητα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων έπειτα και απ’ τον προβληματισμό που προκάλεσαν κάποια σημεία των οικονομικών αποτελεσμάτων α’ εξαμήνου.
  • Εξάλλου μέσα στον Νοέμβριο θα ξεκινήσει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ο εποπτικός έλεγχος αξιολόγησης (SREP), που αφορά όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της Ευρωζώνης. Οι θεσμοί εστιάζουν στο κομμάτι των προβλέψεων, αλλά και της κερδοφορίας.
  • Το τρίτο θέμα στην ατζέντα είναι η θέσπιση νομοθετικών προσαρμογών στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποχής.

Οι στόχοι στα «κόκκινα» δάνεια αποτελούν ένα κρίσιμο μέγεθος, αλλά και οι τρόποι για την επίτευξή τους αποτελούν ένα δεύτερο πιο σημαντικό επίτευγμα σε αυτήν τη φάση.

Καθώς οι τράπεζες πρέπει να αποτελέσουν τον κινητήριο μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας, οι θεσμοί εγκαινιάζουν έναν νέο κύκλο επαφών με τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας όπου διαφορετικά θέματα θα συντάξουν τη νέα ατζέντα ενός διμερούς διαλόγου