Ο ένας μετά τον άλλον οι σύντροφοι του αναπληρωτή υπουργού Υγείας τον «αδειάζουν» παρά τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα – Να αλλάξει την ατζέντα προσπαθεί με παροχές ο πρωθυπουργός

Στο πολιτικό έλος που δημιουργεί το «αψύ ύφος» και το δήθεν ακατέργαστο ήθος του Παύλου Πολάκη εγκλωβίζεται η στρατηγική της κυβέρνησης,

η όποια προοπτική δημοσκοπικής ανάτασης του ΣΥΡΙΖΑ και η αξιοπρέπεια ενός κόμματος που φιλοδοξεί να ωριμάσει κοινωνικά και να καταστεί πόλος εξουσίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας του «όλοι τους και μόνος μου» έχει όντως καταφέρει να βάλει σχεδόν τους πάντες απέναντι. Συντρόφους, αντιπάλους, ΑμεΑ, Κρητικούς και μη, πολίτες πολιτικοποιημένους ή άλλους που προσπαθούν να μείνουν αδιάφοροι για τις εξελίξεις.

Ακόμα και ο προϊστάμενός του στο υπουργείο Ανδρέας Ξανθός που τον στήριξε σε όλα τα προηγούμενα πολιτικά παραστρατήματα, αυτή την φορά του τα έψαλε δημοσίως.

Τον στήριξαν βέβαια οι Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Παππάς και Γιώργος Κυρίτσης εκτιμώντας πως και αυτή την φορά η «μπόρα Πολάκη» θα περάσει χωρίς να τους καταστρέψει.

Η πραγματικότητα όμως, όπως δείχνει το κλίμα που επικρατεί και στο εσωτερικό της πλειοψηφίας, καταγράφηκε διαφορετική.

Μέσα σε ελάχιστες ώρες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επιβεβαίωσε τον χαρακτηρισμό «βαρίδι» καθώς η συμπεριφορά του προκαλεί μόνο φθορά σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία.

Είναι ενδεικτικό ότι το Μέγαρο Μαξίμου αναγκάστηκε να προαναγγείλει θετικά μέτρα που θα έρθουν μετά το Πάσχα μπας και αλλάξει την ατζέντα της επικαιρότητα.

Ωστόσο η ατζέντα δεν αλλάζει και γι αυτό δεν ευθύνονται οι αντίπαλοι της κυβέρνησης αλλά ο ίδιος ο κ. Πολάκης που επιμένει και εμφανίζεται αμετανόητος.

Παίρνοντας φόρα από την κάλυψη που του παρείχε προσωπικά ο πρωθυπουργός την περασμένη Τρίτη στην Βουλή, αδιαφορεί για τα εσωκομματικά πυρά, αυτοαποθεώνεται και παρουσιάζει τον εαυτό του ως γνήσιο εκφραστή του ήθους της Αριστεράς.

Δεν ζητά συγγνώμη, κρατά για τον εαυτό του το αλάθητο και προσφεύγει σε έμμεσες υποδείξεις προς τους συντρόφους του πως ο «εχθρός είναι απέναντι» μπας και γλιτώσει την κατσάδα.

Υπό αυτά τα δεδομένα το ερώτημα που τίθεται είναι αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαστούν να «καταπιούν» για μια ακόμα φορά την φαιδρή συμπεριφορά του κ. Πολάκη

ή αν θα επιμείνουν στην ανάγκη να διορθώσει την αήθη δήλωσή του κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

8+1 αντιδράσεις

Για την ώρα τουλάχιστον 9 στελέχη της πλειοψηφίας «αδειάζουν» τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ζητώντας να ανακαλέσει.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν ότι ο κ. Πολάκης αποτελεί «βαρίδι» για το κόμμα είναι πολλοί περισσότεροι.

Σε κάθε περίπτωση η καταγραφή έχει ως εξής:

– Ανδρέας Ξανθός: Νομίζω ότι ήταν μια ατυχής δήλωση, αυτό ήταν προφανές. Κυρίως, ήταν μια αχρείαστη δήλωση, που έδωσε τη δυνατότητα στη ΝΔ να αντεπιτεθεί σε μία περίοδο που

-κατά την άποψή μου- φαινόταν να είναι στριμωγμένη επικοινωνιακά για κρίσιμα θέματα της κοινωνικής της ατζέντας.

Της έδωσε τη δυνατότητα να αντεπιτεθεί, να δημιουργήσει έναν επικοινωνιακό θόρυβο, να απειλεί με κατάθεση πρότασης δυσπιστίας και λίγο να αλλάξει το πολιτικό κλίμα»

– Παναγιώτης Κουρουμπλής «Κακώς μίλησε ο Παύλος Πολάκης. Δεν είχε κανένα λόγο να ανοίξει αυτό το ζήτημα. Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα δεν είχε καμία δουλειά να μπει σε αυτό το διάλογο»

– Νίκος Φίλης: «ο Παύλος Πολάκης δεν εκπροσωπεί με όσα είπε το δημοκρατικό ήθος και το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ. Αδικεί την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ενισχύει το έργο των οικογενειών και των ΑμεΑ για ίσες ευκαιρίες και πρέπει να επανορθώσει την αστοχία του».

– Θεοδόσης Πελεγρίνης «η δήλωση αυτή καθαυτή δεν με βρίσκει σύμφωνο, είναι ανοίκεια, και λόγω χαρακτήρα δεν θα συμφωνούσα ποτέ με μια τέτοια δήλωση»

– Χρήστος Σιμορέλης: Ήταν άστοχο από την πλευρά του Παύλου Πολάκη, έως και ολίσθημα θα έλεγα η ανάρτηση που έκανε στο twitter και ανέβασε το ΦΕΚ με το οποίο προσλήφθηκε ο κ. Κυμπουρόπουλος σαν γιατρός στο Ε.Σ.Υ.

Μας ενοχλεί στην αισθητική μας και στο ανθρώπινο στοιχείο μια τέτοιου είδους ανάρτηση.

– Γιάννης Μπαλάφας: Ατυχής η δήλωση, δε νομίζω ότι εκφράζει τον Παύλο. Θα πρέπει να την πάρει πίσω»

– Στέλιος Κούλογλου: ο κ. Πολάκης έκανε λάθος και έδωσε την ευκαιρία στη ΝΔ να αλλάξει την ατζέντα. Βάζει τρικλοποδιές στην κυβέρνηση και τώρα στην προεκλογική εκστρατεία».

– Αντώνης Ρέλλας: «Ούτε θα μπορούσα βέβαια ποτέ να υπερασπιστώ την πρακτική του αναπληρωτή υπουργού Υγείας να δημοσιεύσει κάτω από τη δήλωση του Στέλιου το ΦΕΚ διορισμού του σε προσωποπαγή θέση».

– Ελένη Αυλωνίτου: Μιλώντας στην εκπομπή «Εμπράκτως» του Attica TV, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν άκρως καυστική για την προκλητική και ανήθικη τοποθέτηση Πολάκη:

«Καταρχήν κάθε πολιτικός κρίνεται απ’ τους πολίτες, όχι μόνο για το περιεχόμενο του λόγου του αλλά και για το ύφος και το στιλ του.

Η δήλωση του κ. Πολάκη ήταν απαράδεκτη και δεν χρειάζεται καν να μπω στο περιεχόμενο αυτής», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Αυλωνίτου και πρόσθεσε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας θα έπρεπε ήδη να έχει ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη,

αφήνοντας παράλληλα αιχμές για μικροψυχία εκ μέρους του, λέγοντας με νόημα ότι «θέλει και γενναιότητα ψυχής για να διατυπώσει κανείς μια δημόσια συγγνώμη»!