Στη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, «κλείδωσαν» τα ονόματα υποψηφίων επτά περιφερειών, ενώ συζητήθηκαν και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. 

Η Ρένα Δούρου θα ξαναδιεκδικήσει την περιφέρεια Αττικής.

Για το θέμα του Πάνου Καμμένου για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, κομματικές πηγες παρέπεμψαν στο ραντεβού που έδωσαν οι δύο εταίροι τον Μάρτιο. 

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσιπρας επανέλαβε, στα μέλη του οργάνου, το χρονοδιάγραμμα της Κοινοβουλευτικης δουλειάς που υπάρχει μέχρι τα Χριστούγεννα, που έχει μια σειρά από πρωτοβουλίες, όπως η συνταγματική αναθεώρηση.

Σύμφωνα με πηγές, η πρόταση του κόμματος θα προωθηθεί στην Κοινοβουλευτική ο Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τέλη Οκτωβρίου και εκτιμάται πως έως αρχές Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η Κοινοβουλευτική διαδικασία. 

Παράλληλα, εκφράστηκε πως θα έχουν ψηφιστεί, μέχρι τα Χριστούγεννα, οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ενω κομματικές πηγές εκτιμούν οτι οι συζητήσεις για το θέμα των συντάξεων βαίνουν καλώς. 

Αναλυτικά, σύμφωνα με κομματικές πηγές, την επανεκλογή τους θα διεκδικήσουν στην Αττική και Ιονίων Νήσων, δηλαδή η κ. Ρένα Δούρου και ο κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, αντίστοιχα. 

Επιπλέον: 

Ο Θεόδωρος Καρύπιδης στη δυτική Μακεδονία

Ο Δέδες Πελοπόννησο 

Ο Κατσιφάρας στη δυτική Ελλάδα 

Ο Κωστας Κατσιμίγας στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη 

Ο Αναγνωστακης Στερεά Ελλάδα. 

Τέλος, αναφορικά με την εκλογή της νέας πολιτικής γραμματείας στην Κεντρική Επιτροπή, που συνεδριάζει αυτό το Σαββατοκύριακο, πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξει πρόταση για ενιαία πολιτική γραμματεία

και το σημαντικό είναι να εκλεγεί με την μεγαλύτερη συναίνεση ( αν είναι ενιαίο θα είναι μικρότερο, αν όχι ενιαία τοτε ισως με μεγαλύτερη σύνθεση).