Δεν θα μπορούσαν να μη διαπληκτιστούν από το βήμα της βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλέξη Τσίπρα, στην ολομέλεια για το μεταναστευτικό.

Παραλάβαμε χιλιάδες ανθρώπους στοιβαγμένους στα νησιά, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δείξατε πόσο ανέτοιμοι ήσασταν, τόνισε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Πυρά» αντήλλαξαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, στη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου για το άσυλο.

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην προηγούμενη κυβέρνηση, ανέφερε ότι η κυβέρνησή του παρέλαβε «χιλιάδες ανθρώπους στοιβαγμένους στα νησιά και διάσπαρτους στην ενδοχώρα», κάνοντας λόγο για λάθη, καθυστερήσεις και εικόνες χάους, ενώ από την πλευρά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μίλησε για ανετοιμότητα, ανικανότητα και καθυστερήσεις.

«Δείξατε πόσο ανέτοιμοι είσαστε», είπε συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας, σε ό,τι αφορά το προσφυγικό.

«Ετοιμότητα δείξατε στο να γεμίσετε το κράτος με γαλάζιους μετακλητούς», ανέφερε και συνέχισε: «Στο να μοιράζετε το δημοσιονομικό περιθώριο που εμείς δημιουργήσαμε».

Και τόνισε: «Στην πρώτη πραγματική δυσκολία δείξατε την επιτελική σας ανετοιμότητα, την επιτελική σας ανικανότητα».

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τη σημερινή κυβέρνηση για καθυστερήσεις στη μεταφορά των ευάλωτων ομάδων στην ηπειρωτική χώρα.

Ο ίδιος ανέφερε, ακόμη, ότι ως αντιπολίτευση, η Νέα Δημοκρατία υιοθέτησε ακραία πολιτική.

Μας κατηγορήσατε ότι δεν προστατεύουμε τα σύνορα και όταν σας λέγαμε για το Διεθνές Δίκαιο, εσείς μας χλευάζατε, είπε ακόμη.

Ενώ σε ό,τι αφορά την τρέχουσα κατάσταση του προσφυγικού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι οι ροές τριπλασιάστηκαν στο διάστημα που έχει αναλάβει κυβέρνηση η ΝΔ. «Δεν ευθύνεστε, αλλά κοιτάξτε μια ειρωνεία της τύχης», σχολίασε.

Πηγή: «Σφαγή» στη βουλή για το μεταναστευτικό: Αλληλοκατηγορίες Μητσοτάκη – Τσίπρα