Το βράδυ της Τετάρτης 4 Ιουλίου 2018, σε πανηγυρική συνεστίαση ο Ροταριανός Όμιλος Κέρκυρας διοργάνωσε στον χώρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Κέρκυρας (Π.Ο.Ι.Α.Θ.), την αλλαγή ηγεσίας του.

Τον Όμιλο τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων πατέρας Σπυρίδων, ο αναπληρωτής πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Ιωσήφ Παπαδάτος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας Ρίζος Ανδρέας, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της δήμου Κέρκυρας κας Μερόπης Υδραίου, ο πρώην δήμαρχος Ιωάννης Τρεπεκλής, ο πρώην βουλευτής Στέφανος Γκίκας, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κέρκυρας Ιωάννης Κοντός, οι εκπρόσωποι της «Παλαιάς Φιλαρμονικής» Χειμαριός Φώτιος και της «Καποδίστριας» Νικόλαος Τζαφέστας, ο απερχόμενος πρόεδρος του ΔΣ του ροταριανού ομίλου Κέρκυρας Καποδίστριας Γιάννης Γαβαλάς, η Πρόεδρος του Ομίλου Ροταράκτ Μαρισόφι Έριτσου.

Ήταν ένα ευχάριστο βράδυ με την συμμετοχή πολλών συνάδελφων ροταριανών με τις οικογένειές τους και φίλους του ομίλου.

Η βραδιά ξεκίνησε με την προσευχή την οποία ανέπεμψε ο πατέρας Σπυρίδων και ακολούθως ο απερχόμενος γραμματέας του ομίλου αφού καλωσόρισε του προσκεκλημένους, ανέγνωσε χαιρετισμό από τον καθολικό αρχιεπίσκοπο Κέρκυρας Ιωάννη Σπιτιέρη και μετέφερε τους χαιρετισμούς του διοικητή της 2484 ροταριανής περιφέρειας του ΔΡ Θεόδωρου Ασπασίδη για δημιουργική ροταριανή χρονιά και ευχές στον όμιλο από τον διοικητή του ΝΑΣΚΕ και της προέδρου της Ιατροχειρουργικής Εταιρίας Κέρκυρας Μαρίας Μάνδυλα.

Στη συνέχεια ο απερχόμενος πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Κέρκυρας Γιώργος Μπούζας αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της παρελθούσης Ροταριανής Χρονιάς, που περιελάμβαναν υποτροφίες, διοργάνωση συναυλιών για κοινωφελείς σκοπούς, ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως, βράβευση των αριστούχων μαθητών των τριών φιλαρμονικών 

της πόλεως και της παιδικής χορωδίας Κερκύρας, την βράβευση των αριστούχων τελειόφοιτων φοιτητών των τριών σχολών του Ιονίου Πανεπιστημίου, τη διανομή τροφίμων σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό και των υπολοίπων δράσεων – άνω των είκοσι – του Ροταριανού Ομίλου Κέρκυρας.

Την επιτυχημένη προεδρεία του, ολοκλήρωσε με την εισδοχή στον Ροταριανό Όμιλο Κέρκυρας ενός νέου μέλους της καθηγήτριας Ισπανικών κας Κωνσταντίνας Κοντογιάννη που ακολούθησε αυτή του καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου Μιχάλη Πολίτη.

Ακολούθως βράβευσε τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ. του ομίλου καθώς και τον ροταριανό προπρόεδρο Νικόλαο Παπαδημητρίου για την συνεισφορά τους στον ροταριανό όμιλο Κέρκυρας.

Στην συνέχεια παρέδωσε την προεδρεία του ομίλου στο νέο Πρόεδρο για την Ροταριανή Χρονιά 2018-2019 Απόστολο Κοντογιάννη, ο οποίος αφού αναγνώρισε το έργο του απερχομένου Προέδρου Γεωργίου Μπούζα, δίδοντάς του αναμνηστικά δώρα, έκανε μια σύντομη αναφορά στο Ρόταρυ, παρουσίασε το νέο ανανεωμένο Δ.Σ. στους παρευρισκόμενους και συγκεκριμένα :

Α’ αντιπρόεδρος Γεώργιος Μπούζας και βοηθός διοικητή 2018-19 των ομίλων της Κέρκυρας, Β’ αντιπρόεδρος ο Ιωάννης Πασχαλίδης, ταμίας οΓεώργιος Πανδής και ειδική ταμίας η Βασιλική Μαρτίνου, κοσμήτωρ η Χριστίνα Τριβυζά και μέλη του Δ.Σ ο Βλαχόπουλος Κωνσταντίνος , ηΣοφία Βλασερού και ο Δημήτριος Πιτσινίγκος. Τέλος γραμματέας του ομίλου και εισερχόμενος πρόεδρος για την επόμενη χρονιά ο Δημήτριος Έριτσος.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόγραμμα και τους στόχους που έχει θέσει για τη νέα Ροταριανή Χρονιά με κυριότερο την αύξηση των μελών του ομίλου που θα συνεχίσει την δράση του με γνώμονα την στήριξη προς τον συνάνθρωπο.

Ανέγνωσε φράσεις από το μήνυμα του Προέδρου του Διεθνούς Ρόταρυ για την χρονιά 2018-19 Barry Rassin για το μήνυμα της χρονιάς «Γίνε η έμπνευση» (Be the Inspiration) με στόχο την προώθηση της δημιουργικής ροταριανής δράσης.

Κάλεσε όλους να βοηθήσουν στις καθιερωμένες πλέον δράσεις του ομίλου αναφέροντας ενδεικτικά μερικές από αυτές -υποτροφίες, βραβεύσεις αριστούχων φιλαρμονικών και αριστούχων φοιτητών – και την διάθεση πόσιμου νερού (αντίστροφη ώσμωση) σε σχολεία και το Ιόνιο πανεπιστήμιο-πρόγραμμα GLOBAL GRANT του Ροταριανού Ιδρύματος.

Έτσι σε πανηγυρική ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε η εκδήλωση Αλλαγής Ηγεσίας του Ροταριανού Ομίλου Κέρκυρας.