Οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για «ευρύτερες» διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, αλλά δεν μπορούν να τις διεξάγουν  λόγω της πολιτικής της Μόσχας στην παγκόσμια σκηνή, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρώην αρχηγός των Ηνωμένων Ένοπλων Δυνάμεων (CFE) του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, συνταξιούχος   Philip Breedlove, εκφράζοντας την άποψη ότι ο Ρωσικός στρατός «θα πάρει   μαθήματα».«Χρειαζόμαστε ευρύτερες  διαπραγματεύσεις  με τους Ρώσους εταίρους,  αλλά  δεν είναι δυνατό να διεξάγουμε εξαιτίας των ενεργειών τους,» είπε κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στην Ουάσιγκτον, απαντώντας  σε μια αίτηση για να σχολιάσει τα συνεχώς αυξανόµενα περιστατικά με τη συμμετοχή στρατιωτικών αεροσκαφών των δύο χωρών, ιδιαίτερα στον ουρανό πάνω από την Μαύρη   και τη Βαλτική θάλασσα.

Ο συνταξιούχος Στρατηγός επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι συμβαίνουν τέτοια περιστατικά και στη Συρία. «Πρέπει να έχουμε  πιο σοβαρό ευκαιρίες για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων».

Ο Breedlove έριξε το φταίξιμο στη Μόσχα για τις εκδηλώσεις στην Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία, το 2008, και επίσης θύμισε την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία.

«Ό, τι έκαναν στη Γεωργία, το ίδιο  στη συνέχεια  πραγματοποίησαν στην Κριμαία πολύ καλύτερα. Έχουν ένοπλες δυνάμεις που θα διδαχθούν. Και οι ενέργειές τους αντανακλούν την (Ρωσική) πολιτική ασκώντας  πίεση στο ΝΑΤΟ, «-είπε ο πρώην-Διοικητής του ΝΑΤΟ.

Στην Γεωργία τη νύχτα της 8 Αυγούστου του  2008, βομβάρδισαν με  πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκέτες  «Grad», καθώς στην Νότια Οσετία, τα Γεωργιανά στρατεύματα επιτέθηκαν στην Δημοκρατία και κατέστρεψαν  μέρος της πρωτεύουσας  Τσχινβάλι. Η  Ρωσία, προστατεύοντας τους κατοίκους της Νότιας Οσετίας, πολλοί από τους οποίους έλαβαν την Ρωσική  υπηκοότητα,  εισήγαγε  τα στρατεύματα της στην Δημοκρατία  και μετά από πέντε ημέρες καταπολέμησης ώθησε τον Γεωργιανό στρατό  έξω από την περιοχή.  Η Μόσχα στις 26 Αυγούστου, 2008 αναγνώρισε την  κυριαρχία της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας. Οι ρωσικές αρχές έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι η αναγνώριση της ανεξαρτησίας των δύο πρώην Γεωργιανών  αυτονομιών   αντανακλά την  πραγματικότητα και δεν υπόκειται σε αναθεώρηση.

https://ria.ru

tokoutsavaki.blogspot.gr