Προφυλακίστηκε ο 39χρονος με ομόφωνη απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα που κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, γράφει το startmediacorfu.gr. Γύρω στις 10 το πρωί σήμερα πέρασε την πόρτα του ανακριτή μετά από 48ωρη προθεσμία που είχε πάρει για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε από τη Διεύθυνση κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της Υπηρεσίας I.C.E. (Immigration and Customs Enforcement), σύμφωνα με τα οποία άγνωστος χρήστης του διαδικτύου, εντός της ελληνικής επικράτειας, χρησιμοποιώντας διαδικτυακές υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων, συνομιλούσε με ανήλικη υπήκοο Η.Π.Α. και κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες κατάφερε να της αποσπάσει πλήθος γυμνών φωτογραφιών και βίντεο, τα οποία στη συνέχεια απέστειλε σε συγγενικά της πρόσωπα.

Ακολούθως, πρωινές ώρες της 22 Ιανουαρίου 2019, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή αστυνομικών τοπικής Υπηρεσίας, διενήργησε έρευνα στην οικία του ημεδαπού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (2) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, εσωτερικός σκληρός δίσκος και κινητό τηλέφωνο.
Από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα ψηφιακά πειστήρια, ανευρέθηκαν τα επίμαχα αποδεικτικά στοιχεία της υπόθεσης, καθώς και χιλιάδες αρχεία με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.