Διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας και τον Συνεταιρισμό Παραγωγών Καταναλωτών Οικολογικών Προϊόντων «Οικοζωή Συν.Π.Ε» , απ’ τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου.

Ήρθαν παραγωγοί με τα προϊόντα τους από όλη την Ελλάδα, παραγωγοί που καλλιεργούνε βιολογικά σεβόμενοι το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Παραγωγοί και καταναλωτές ήρθαν σε επαφή, αντάλλαξαν απόψεις, προμήθευσαν οι μεν στους δε τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας σε ικανοποιητικές τιμές και για τους δύο.

Έγιναν παράλληλα εργαστήρια, που παρακολούθησαν παραγωγοί και καταναλωτές, σχετικά με την βελτίωση του ελαιώνα, με τη φυσική καλλιέργεια, με την παρασκευή ψωμιού, κεφίρ, γιαουρτιού, σαπουνιού στα πλαίσια της αυτάρκειας στα σπίτια μας, προβολή ταινίας σχετικά με τα συνεταιριστικά σχήματα που φέρνουν σε επαφή τους παραγωγούς με τους καταναλωτές και συζήτηση για το μέλλον αυτών των σχημάτων.

Συζητήθηκε με αντιπροσώπους των εθελοντικών κέντρων ανακύκλωσης και εκπροσώπων του Δήμου το θέμα της ανακύκλωσης, προέκυψε η ανάγκη επικοινωνίας για τη μεταφορά της εμπειρίας των εθελοντικών κέντρων και της προσφοράς τους στην ενημέρωση των πολιτών και κυρίως των σχολείων.

Παράλληλα, μικροί μεγάλοι παρακολούθησαν ψυχαγωγικά δρώμενα, όπως παράσταση κουκλοθέατρου, αφήγηση παραμυθιών αλλά και ενημερώθηκαν από την Αστρονομική Εταιρία Κέρκυρας και ταξίδεψαν για λίγο στο σύμπαν.

Σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου προσφέρθηκε σε όλους φαγητό και ποτό με εθελοντική συνεισφορά. Το φαγητό έγινε από βιολογικά προϊόντα των παραγωγών και των συνεταιρισμών αυτών. Επίσης αρκετοί φιλοξενήθηκαν στον χώρο.

Η Οικογιορτή κινήθηκε στα πλαίσια της αυτοοργάνωσης και αυτοσυντήρησης, έγινε διαλογή στην πηγή για ανακύκλωση, τα απορρίμματα ήταν ελάχιστα και οι επισκέπτες άφησαν το χώρο παντακάθαρο!