Ο Αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Γαλιατσάτος σχολιάζει τα στοιχεία αφίξεων από το εξωτερικό στα αεροδρόμια των Ιόνιων Νησιών σε σχετικό Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

«Η Κέρκυρα το ίδιο διάστημα εμφανίζει άνοδο 4,6%, το Άκτιο 18,9%, η Κεφαλονιά 11,4% και η Ζάκυνθος 14,8%. Τα πλέον ενδιαφέροντα “ποιοτικά στοιχεία”, είναι ότι παρουσιάστηκε ιδιαίτερα αισθητή αύξηση στο πρώτο εξάμηνο (Απρίλης, Μάης και Ιούνιος) αλλά και το Σεπτέμβριο. Ενώ ο Οκτώβριος προεξοφλείται (εν αναμονή επίσημων στοιχείων) πολύ πιο ανεβασμένος από τον αντίστοιχο περυσινό. Αυτό σημαίνει ότι γίνονται βήματα στην πολυπόθητη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Άλλωστε έρχονται και τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος όπου ανέβηκαν σημαντικά οι εισπράξεις στα Ιόνια Νησιά, ενώ είμαστε μαζί με την Κρήτη πρώτοι στις εισπράξεις ανά επισκέπτη και πρώτοι με διαφορά στις εισπράξεις ανά διανυκτέρευση.

Το άλλο στοιχείο είναι ότι εντατικοποιείται η οικοδομική δραστηριότητα σε εκσυγχρονισμούς και ίδρυση νέων καταλυμάτων, κάτι που έχει επακόλουθο και την αύξηση της εμπορικής κίνησης και στις μεταφορές.

Σχετικά με την ερχόμενη χρονιά, σύμφωνα με το ενδιαφέρον για εξεύρεση καταλυμάτων και την δρομολόγηση πολλών πρόσθετων πτήσεων, αρκετές των οποίων αρχίζουν από Μάρτη και Απρίλη, η τουριστική κίνηση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη, γεγονός που σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να προετοιμαστούν ανάλογα σε προσωπικό, εγκαταστάσεις, εξοπλισμό, κ.λ.π».