Αποτελεί ένα από τα «παράδοξα» της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου.Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι βασικοί υπουργοί διαβεβαιώνουν ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά στο τέλος της 4ετίας, το σενάριο επιβεβαιώνουν και οι συνεργάτες τους στις κατ ιδίαν και εμπιστευτικές συζητήσεις τους με τους δημοσιογράφους, αλλά όλοι προετοιμάζονται για εκλογές μέσα στην Άνοιξη.

Η αλήθεια είναι, ότι εκτός του ότι οι εκλογές, όπως και ο ανασχηματισμός, δεν προαναγγέλλονται, πολλές από τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα δείχνουν ότι διατηρεί πάντα στην φαρέτρα του, το όπλο του εκλογικού αιφνιδιασμού. Γι αυτό και τα κομματικά επιτελεία λειτουργούν με ορίζοντα τις εκλογές την Άνοιξη. Ενδεχομένως λίγο πριν τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Χωρίς φυσικά κανείς να αποκλείει το ενδεχόμενο των ταυτόχρονων εκλογών για την Βουλή, την Ευρωβουλή, τις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές, στις 26 Μαΐου.

Τελευταίο παράδειγμα για το ενδεχόμενο κρυφό σχέδιο Τσίπρα, η ανακίνηση εκ μέρους της δικαιοσύνης της υπόθεσης των δανείων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με την άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον των υπευθύνων οικονομικών των δυο κομμάτων και εναντίον δεκάδων τραπεζικών υπαλλήλων. Μια υπόθεση που είχε αρχικά μπει στο αρχείο και επανήλθε στην ημερήσια διάταξη, μετά από εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.

crashonline.gr