Κρίσιμη είναι η σημερινή ημέρα για το Σκοπιανό Ζήτημα και τις διαπραγματεύσεις αναφορικά με την ονομασία των Σκοπίων, καθώς το τηλεφώνημα του Ζόραν Ζάεφ στον Αλέξη Τσίπρα – που περίμενε τις τελευταίες ημέρες η ελληνική πλευρά – θα γίνει τελικά σήμερα ενώ ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών θα μιλήσει στις 19.000 στο Kontra Channel για το Σκοπιανό και την διαπραγμάτευση.

Πολύ πιθανό να αποκαλύψει την συμφωνία σε ζωντανή μετάδοση…

Ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος μετέβη εκτάκτως στο Μέγαρο Μαξίμου, ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι οι δύο πρωθυπουργοί θα μιλήσουν στο τηλέφωνο.

«Θα γίνει σήμερα το τηλεφώνημα» τόνισε χαρακτηριστικά, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες που μετέδιδαν από νωρίς το πρωί τα σκοπιανά ΜΜΕ.

Ερωτηθείς για το περιεχόμενό του απάντησε πως «αυτά θα τα πουν οι δύο πρωθυπουργοί».

Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά στο Μέγαρο Μαξίμου ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι. Διήρκεσε μιάμιση ώρα.

Τσίπρας και Κοτζιάς προαναγγέλλουν συμφωνία στο Σκοπιανό αλλά οι λεπτομέρειες παραμένουν άγνωστες

Επιπλέον, απόψε Δευτέρα, στο Kontra News, στις 19.00 ακριβώς, Ο Ν.Κοτζιάς θα βρίσκεται στο στούντιο του Kontra Channel.

Στην πιο κρίσιμη ώρα για την επίλυση του Σκοπιανού, ο Υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων, ζωντανά στο στούντιο θα αναλύσει όλες τις πτυχές της διαπραγμάτευσης και θα δώσει τις τελευταίες πληροφορίες για τη συμφωνία και το όνομα.