Οι «ερυθρόλευκοι» με επιστολή τους στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, παραθέτουν στοιχεία και παραδείγματα της τελευταίας τριετίας που αποκαλύπτουν την εικόνα του πρωταθλήματος.

Επισημαίνουν, ότι εάν δεν υπάρξει παρέμβαση από την Κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν να παίρνουν μέρος σε ένα πρωτάθλημα

που δεν διασφαλίζει στο ελάχιστο της ισονομίας των ομάδων και οι διοργανώσεις του οποίου είναι απολύτως απαξιωμένες και χειραγωγούμενες.

Στην επιστολή αυτή ο Ολυμπιακός:

– παρουσιάζει την εικόνα του πρωταθλήματος και αναφέρεται στην «απαξίωσή που έχει οδηγηθεί το πρωτάθλημα» επισημαίνοντας τις ευθύνες της ΕΠΟ κάνοντας αναφορά για «διαφθορά που κυριαρχεί στον χώρο της διαιτησίας».

– καταγράφει αναλυτικά την οικονομική κατάσταση της Ε.Π.Ο., και την «πανθομολογούμενη αδυναμία της να καλύψει ακόμη και βασικές της ανάγκες,

τις εντολές περικοπών που έχουν δοθεί και την επιμονή της Ομοσπονδίας να αρνείται να ενημερώσει αναλυτικά τα μέλη της για τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος».

-κάνει αναφορά για «εγκαθίδρυση στη διαιτησία ενός συστήματος, που καταφανώς επιχειρεί να χειραγωγήσει αγώνες και αποτελέσματα, υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια συγκεκριμένα επιχειρηματικά – ποδοσφαιρικά συμφέροντα,

κινείται με δύο μέτρα και δυο σταθμά απέναντι σε σοβαρότατες περιπτώσεις παράβασης των Κανόνων του Παιχνιδιού και συντηρεί με κάθε τρόπο μια λογική διαχωρισμού των ομάδων που παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα «σε παιδιά και αποπαίδια».

Στο πλαίσιο αυτό κάνει καταγραφή φάσεων από αγώνες του Ολυμπιακού και άλλων ομάδων με μεγάλα λάθη των διαιτητών.

Πηγή: Ολυμπιακός: Ζητά παρέμβαση της… κυβέρνησης για τη διαιτησία αλλιώς αποχωρεί