Ολοκληρώνεται το Τουριστικό Καταφύγιο στην Σπηλιά Κέρκυρας. 
Εντάσσεται στο ΠΕΠ Ιονίων Νήσων 2014-2020 με προϋπολογισμό 9,7 εκ. €. Η εισήγηση του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου υπερψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

Την ολοκλήρωση του έργου του Τουριστικού Καταφυγίου στην Σπηλιά Κέρκυρας, με προϋπολογισμό 9,7 εκ. ευρώ, έργο που είχε μείνει ημιτελές από την προηγούμενη Περιφερειακή αρχή, αποφάσισε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Το σχετικό θέμα εισηγήθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και υπερψηφίστηκε από το Σώμα.

Ειδικότερα για το έργο:
Το πρώτο τμήμα του έργου είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 7.548.508,68ευρώ. Οι εργασίες της εν λόγω εργολαβίας αφορούσαν καθαίρεση υφιστάμενων παλαιών κρηπιδωμάτων και προβλητών, κατασκευή υπήνεμου μώλου, κατασκευή προσήνεμου μώλου, κατασκευή κρηπιδωμάτων, τοποθέτηση πλωτών προβλητών, εκβάθυνση λιμενολεκάνης, κατασκευή ράμπας, ηλεκτρικές εγκαταστάσεις υπαιθρίων χώρων, ασφαλτοστρώσεις. 
Για να καταστεί λειτουργικό το έργο και να υπάρξει δυνατότητα παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών απαιτούνται επιπλέον παρεμβάσεις που αφορούν κατά κύριο λόγο έργα χερσαίας ζώνης και δευτερευόντως επεκτάσεις των λιμενικών υποδομών.

Συγκεκριμένα οι επί πλέον εργασίες αφορούν:
Επέκταση του προσήνεμου μώλου του καταφυγίου κατά 160μ., κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων, υποδομές για την εξυπηρέτηση των σκαφών (υδροδότηση, σταθμό συλλογής λυμάτων σκαφών, ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, εξοπλισμό τηλεφωνοδότησης σκαφών, σταθμό συλλογής ελαιωδών καταλοίπων σκαφών, σταθμό καυσίμων και μέσα πρόληψης και καταπολέμησης της ρύπανσης), διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, ανακαίνιση αποκατάσταση εκδοτηρίων.
Οι μελέτες ολοκληρώθηκαν από τον ΟΛΚΕ, που είχε την ευθύνη και συμπεριλαμβάνονται στο MASTER PLAN του, αλλά καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα δημοπράτησης έργων τέτοιου προϋπολογισμού, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αναλαμβάνει την υλοποίηση της ολοκλήρωσης του Τουριστικού Καταφυγίου Σπηλιάς.

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, υπενθυμίζοντας ότι ακόμη ένα ημιτελές έργο που παρέλαβε η σημερινή περιφερειακή αρχή στα Ιόνια νησιά παίρνει το δρόμο της ολοκλήρωσης. «Μαζί με τα έργα υποδομής που σχεδιάσαμε εμείς για τα νησιά μας και τις δράσεις εξωστρέφειας και ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας και του τουρισμού, το επόμενο διάστημα και με την ολοκλήρωση της παρούσας περιφερειακής θητείας, η καθημερινότητα θα έχει αισθητά βελτιωθεί επ’ ωφελεία των κατοίκων και επισκεπτών στα νησιά μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.