Τους πρώτους πέντε μήνες του 2018 ο αριθμός των Ρώσων τουριστών, που αφίχθησαν στα ελληνικά αεροδρόμια αυξήθηκε κατά 17,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ στην περίοδο αιχμής η δυναμική αυτή μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Αυτό αναφέρει η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας (ΑΤΟΡ) επικαλούμενη το γραφείο του ΕΟΤ (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού) στην Ρωσία που είναι αρμόδιο και για τις χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ).

Σύμφωνα με το γραφείο του ΕΟΤ στην Ρωσία, στο διάστημα Ιανουαρίου –Μαΐου οι συνολικές αφίξεις Ρώσων τουριστών στα ελληνικά αεροδρόμια έφθασαν τις 147.000, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» καταγράφηκαν 42.000 αφίξεις από τη χώρα, δηλαδή διπλάσιος αριθμός σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, ενώ στα περιφερειακά αεροδρόμια καταγράφηκαν περισσότερες από 104.000 αφίξεις Ρώσων τουριστών.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΕΟΤ, την Ελλάδα αναμένεται εφέτος να επισκεφθούν περίπου ένα εκατομμύριο Ρώσοι τουρίστες. Το 2017 είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα περίπου 900.000 Ρώσοι.

defence-point.gr