Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι και επικεφαλής του κόμματος της Λέγκας δήλωσε τη στήριξή του στο ισπανικό κόμμα Vox ενόψει των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής στην Ισπανία.

Με ανάρτησή του στη σελίδα του στο facebook, αργά την Παρασκευή, ο Σαλβίνι ευχήθηκε στον ηγέτη του ισπανικού κόμματος Σαντιάγο Αμπασκάλ και σε «όλους τους φίλους από το Vox να φέρουν στην Ισπανία την ίδια αλλαγή που η Λέγκα έφερε στην Ιταλία».

Ο Ιταλός υπουργός τόνισε πως το Vox και η Λέγκα μοιράζονται κοινούς στόχους, όπως η παρεμπόδιση της παράνομης μετανάστευσης, η προστασία της Ευρώπης από την τρομοκρατία και τον ισλαμικό εξτρεμισμό, και η προάσπιση πατροπαράδοτων ηθών.

«Αγαπητέ Σαντιάγο, εμπιστεύομαι τους Ισπανούς ότι αυτή την Κυριακή θα δώσουν στο Vox ένα σπουδαίο ποσοστό, ώστε η κοινή λογική, η αλλαγή και το μέλλον θα κερδίσει και σε σας», κατέληξε ο Σαλβίνι.

Ο αρχηγός της Λέγκας έχει καλέσει τα άλλα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ενωθούν σε μία πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το Vox δεν έχει μέχρι στιγμής ενταχθεί σε μια τέτοια συμμαχία.

Οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι το ισπανικό κόμμα θα συγκεντρώσει το 11,8% των ψήφων και θα μετατραπεί στο τέταρτο ισχυρότερο κοινοβουλευτικό κόμμα με 30 έδρες.