Η «Ώρα της Γης» η μεγαλύτερη παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης του WWF, θα σημάνει και φέτος, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019, από τις 20.30μ.μ. έως τις 21.30μ.μ., οπότε και εκατομμύρια πολίτες, φορείς, κοινότητες και επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο θα σβήσουν συμβολικά τα φώτα για μια ώρα, διαδίδοντας, με αυτόν τον τρόπο, ένα ηχηρό μήνυμα για την επιτακτική ανάγκη προστασίας του πλανήτη μας και της μοναδικής του βιοποικιλότητας.

Φέτος, η «Ώρα της Γης» θα είναι αφιερωμένη στη φύση. Είμαστε κομμάτι της φύσης κι όμως – έστω κι άθελά μας – απομακρυνόμαστε από αυτήν και την «πληγώνουμε» καθημερινά με τον τρόπο ζωής μας. Πληγώνουμε δηλαδή τον ίδιο μας τον εαυτό.

Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία: Η γενιά μας είναι η τελευταία γενιά που μπορεί να σώσει τον πλανήτη. Ας την εκμεταλλευτούμε κάθε μέρα, μέσα από απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας.

Μαζί μπορούμε να ανακαλύψουμε ξανά όσα μας συνδέουν και να βρούμε τους τρόπους να κάνουμε πράξη την αγάπη μας για την ίδια τη ζωή.

Ο Δήμος Κέρκυρας αρωγός τέτοιων προσπαθειών, συμβάλλει για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά, στην προσπάθεια για την προστασία του πλανήτη και καλεί όλους τους κατοίκους του νησιού να κάνουν το ίδιο, σβήνοντας τα φώτα και του δικού τους σπιτιού για μια ώρα.

Συσκότιση θα πραγματοποιηθεί  – για μια ώρα – σε κτίρια και χαρακτηριστικά σημεία της πόλης, των οποίων η διαχείριση αποτελεί αρμοδιότητα του Δήμου το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 από  τις 20.30 έως τις 21.30.

Α) στο δημοτικό φωτισμό:

    1) της περιοχής που περιλαμβάνεται μεταξύ των:

        οδός Καποδιστρίου, οδός Αγ. Σπυριδώνα, Καμπιέλο,

        Ψαράδικα, Πόρτα – Ρεμούντα,

    2) στην Άνω και Κάτω Πλατεία συμπεριλαμβανομένου

        του Λιστόν,

    3) στον ανθόκηπο Μποσκέτο

    4) τις οδούς Λεωφ. Αλεξάνδρας και Ελευθερίου

        Βενιζέλου (παραλιακή Ανεμόμυλου – Γαρίτσας),

Β) στα δημοτικά κτίρια:

     1) Δημαρχείο,

     2) Μαράσλειο Μέγαρο,

Γ) το Νέο Φρούριο,

Δ) το Παλαιό Φρούριο και τα Ανάκτορα των Αγ. Γεωργίου   

    και Μιχαήλ (Παλαιά Ανάκτορα) σε συνεργασία με την

    Αρχαιολογική Υπηρεσία.

 Ας ενεργοποιηθούμε.

Ας αλλάξουμε την κλιματική αλλαγή.

Σβήνουμε τα φώτα και συνδεόμαστε όλοι μαζί με τη φύση για μια ώρα αλλά και ….για πάντα!