Ο Νίκος Χειρδάρης ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας γιατί θέτει υποψηφιότητα;

Είμαι ενεργός πολίτης, εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου. Μεγάλωσα  σε μια οικογένεια όπου έμαθα  πως οφείλουμε να κάνουμε πρώτα ένα βήμα εμείς και έπειτα οι άλλοι και πάντα ρωτούσα τι μπορώ να κάνω εγώ για τον τόπο μου και όχι ο τόπος μου γα μένα.  Αγαπώ το τόπο μου και δεν σκοπεύω να τον αφήσω στα χέρια αυτών που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν, των επαγγελματιών της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης. Σε μια περίοδο απαξίωσης της πολιτικής και δημιουργίας μιας <απολιτικ>  γενιάς, συμμετέχω  γιατί πιστεύω ότι έχω να δώσω πολλά σε ένα τόπο που αξίζει πολλά περισσότερα από αυτά που έχει. Ο νέος Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων πρέπει να στηριχτεί σε ικανούς και καθαρούς ανθρώπους, σε αυτούς που έχουν  πρόγραμμα για την επόμενη μέρα.Πάντα έχω στο μυαλό μου τα λόγια του ποιητή μας Οδυσσέα Ελύτη «Μέσα στη θολούρα της απέραντης μετριότητας, που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι όταν κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά»
Γιατί με τη Μερόπη Υδραίου;
Είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία την προηγούμενη πενταετία στο Δημοτικό Συμβούλιο.Τιμήσαμε το θεσμικό  μας ρόλο. Τηρήσαμε υπεύθυνη στάση. Αναδείξαμε τα προβλήματα, είχαμε θέσεις,  προτείναμε λύσεις, υποβάλαμε προτάσεις, βάλαμε πλάτη όπου χρειάστηκε για το καλό του τόπου. Θέλω αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί. Επιλέγω λοιπόν να συνεχίσω να είμαι με τη Μερόπη Υδραίου γιατί θα είναι η  Νέα Δήμαρχος που θα σηματοδοτήσει τη Νέα αρχή. Έχει πρόγραμμα, είναι συγκροτημένη, μεθοδική, ξέρει να συνεργάζεται και κυρίως έχει μάθει να ακούει τον πολίτη.
Ποιο είναι το πρόγραμμά σας.Τι σκοπεύεται να κάνετε για τη Κέρκυρα;
Το πρόγραμμά μας είναι το αποτέλεσμα μιας συνεχούς και αέναης προσπάθειας με τη συμμετοχή της κοινωνίας, που θα συμβάλλει στην οργάνωση ενός σύγχρονου Δήμου, που θα εκτιμά κάθε στιγμή τις  ανάγκες  και τις δυνατότητες της πόλης και των χωριών μας. Ενα πρόγραμμα έργων  και δράσεων που αποτυπώνει την συνισταμένη της κοινής σκέψης των συμπολιτών μας.Ο προγραμματικός λόγος της Μερόπης Υδραίου δεν συνιστά σίγουρα πεδίο πλειοδοσίας, αφού δεν φτάνει μόνο να θέλεις να κάνεις πράγματα, πρέπει να έχεις την εμπειρία, την γνώση  αλλά και 
να μπορείς. Είναι ήδη τυπωμένο και μπορεί ο κάθε συνδημότης μας να το διαβάσει και να το εκτιμήσει.
Το μεγάλο πρόβλημα της Κέρκυρας είναι τα σκουπίδια. Μπορεί αυτό το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί;
Μπορεί. Αρκεί να μην αφήσουμε την επίλυση του σε αυτούς που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν, σε αυτούς που οδήγησαν την Κέρκυρα σε αυτή τη κατάσταση.  Η Μερόπη Υδραίου έχει πρόγραμμα και σχέδιο. Είναι το πρόγραμμα  ΚΑΘΑΡΗ ΚΕΡΚΥΡΑ που παρουσιάστηκε δημόσια, μπροστά στους πολίτες για να ξέρουν τι θα κάνουμε την επόμενη μέρα. Είναι ένα  πρόγραμμα που περιλαμβάνει αλλαγές στο μοντέλο λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας με έμφαση στην οδοσάρωση  και στην μικροκαθαριότητα, στο πλύσιμο δρόμων και πλατειών , στην εγκατάσταση κάδων νέας τεχνολογίας αλλά και στην αλλαγή του μοντέλου αποκομιδής για να μη βλέπει κανείς σκουπίδια στους δρόμους. Το πρόγραμμά μας περιέχει συγκεκριμένες δράσεις για τη ανακύκλωση, και τη διαλογή στη πηγή, με στόχο στο τέλος της τετραετίας να ανακυκλώνουμε το 50% των απορριμμάτων, δημιουργία και λειτουργία compact μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων , ενδιάμεση διαχείριση για τα οργανικά  υπολείμματα με κομποστοποίηση ανοιχτού τύπου και επιτάχυνση των διαδικασιών για την λειτουργία του εργοστασίου διαχείρισης.
Ποιο είναι το πρόγραμμα της Μερόπης Υδραίου για την στήριξη των επιχειρηματιών και επαγγελματιών στο νέο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας;
Είναι ένα ιδιαίτερο σημείο  για μένα επειδή έχω τη τιμή να εκπροσωπώ τους επαγγελματίες. Δέσμευσή μας είναι ότι στο νέο Δήμο θα δημιουργηθεί γραφείο Στήριξης της Επιχειρηματικότητας. Με παροχή ενημέρωσης και πληροφόρησης σε όλους τους Επαγγελματίες  των Υπηρεσιών, του Εμπορίου, της Μεταποίησης και του Τουρισμού για συμμετοχή τους σε χρηματοδοτικά προγράμματα αλλά και τη διευκόλυνση επενδυτικών πρωτοβουλιών στο ζήτημα των αδειοδοτήσεων στις οποίες εμπλέκεται ο Δήμος. Θέλουμε να στηρίξουμε τους  νέους επιχειρηματίες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα, με τη θέσπιση μειωμένων τελών κατά 50% για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας  της επιχείρησης τους. Τέλος ουσιαστική συνεργασία με το Επιμελητήριο  και τα επαγγελματικά σωματεία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου και συμμετοχή εκπροσώπων όλων των επαγγελματιών στην επιτροπή διαβούλευσης που θα συστηθεί και θα λειτουργήσει για πρώτη φορά.
Τι μπορεί να γίνει με την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο Νέο Δήμο, για να ζουν οι πολίτες σε ένα πιο ανθρώπινο περιβάλλον;
Για όλα χρειάζεται σχέδιο και πρόγραμμα. Πρόγραμμα όμως έχει καταθέσει μόνο η Μερόπη Υδραίου  και περιλαμβάνει αστικές αναπλάσεις στο ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας και στις άλλες Δημοτικές Ενότητες, ενίσχυση του πρασίνου και νέους αθλητικούς χώρους.
Η ποιότητα ζωής συνδέεται με τη καθημερινότητα,την οποία σήμερα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα οι τοπικές κοινότητες και τα χωριά μας.Γιατί? Γιατί οι κοινότητες δεν έχουν ούτε αρμοδιότητες αλλά ούτε και πόρους, τα τοπικά συμβούλια είναι αδύναμα και διακοσμητικά.  Η Μερόπη Υδραίου και η παράταξή μας Κερκυραίων Δήμος-Νέα Αρχή έρχονται να αλλάξουν αυτή την εικόνα, να δώσουν ουσιαστικές αρμοδιότητες αλλά και πόρους στις κοινότητες για να μπορούν να  αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της καθημερινότητας, να κάνουν τοπικής σημασίας έργα που αναβαθμίζουν τη ποιότητα   ζωής.
Ποιο είναι το  μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στους  πολίτες του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων;
Το δικό  μου μήνυμα είναι ότι η Νέα Αρχή που πρέπει να κάνουμε είναι δική μας υπόθεση, Είναι υπόθεση των πολιτών.  Στις εκλογές για το Νέο Δήμο δεν ψηφίζουμε  κόμμα  ή Πρωθυπουργό, ψηφίζουμε για τον τόπο μας, για την επόμενη μέρα, για την επομενη γενιά.Ψηφίζουμε αυτούς που έχουν πρόγραμμα  και θέληση. Η  παράταξή μας Κερκυραίων Δήμος- Νέα Αρχή απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, ότι και αν ψήφισαν κατά το παρελθόν, όπου και να ανήκουν.  Τους καλούμε να στηρίξουν τη Μερόπη Υδραίου και την προσπάθειά μας, στις 26 Μαΐου να γυρίσουμε σελίδα, να αφήσουμε πίσω μας το χθες. Καλούμε όλους τους πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, αφήνοντας στην άκρη την «επανάσταση του καναπέ»  και την «ιντερνετική διαμαρτυρία», ο κόσμος μεταβάλλεται με απίστευτα γοργούς ρυθμούς, επιβάλλεται να διαθέτεις αποτελεσματικότητα, ιδέες, φαντασία, τόλμη, αποφασιστικότητα, δημιουργικότητα, ανθρωπιά, αλληλεγγύη και δράση.Χρειάζεται μια νέα αντίληψη για τη Τοπική αυτοδιοίκηση και την άσκηση της τοπικής εξουσίας και μια Δημοτική αρχή που θα ενδιαφέρεται, θα συμμετέχει, θα προγραμματίζει και θα αγωνίζεται με πάθος για τα συμφέροντα όλου του Νέου Δήμου, Που θα απελευθερώνει  τις τοπικές πνευματικές και καλλιτεχνικές δυνάμεις και θα τους δίνει χώρο να εκφραστούν. Το να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα Δήμο αναγεννημένο και αγνώριστο, δεν είναι μόνο υπόθεση της Νέας Δημάρχου της Μερόπης Υδραίου αλλά και δική μας.
Κλείνοντας θέλω να πω ότι οι αρχές οι αξίες μου και τα πιστεύω μου εμπεριέχονται στη παρακάτω ρήση.
«Για να είσαι πειστικός πρέπει να είσαι πιστευτός.
 Για να είσαι πιστευτός πρέπει να είσαι αξιόπιστος
 Για να είσαι αξιόπιστος πρέπει να είσαι ΑΛΗΘΙΝΟΣ»
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ του Νίκου Χειρδάρη
Ο Νίκος Χειρδάρης γεννήθηκε το 1960  στην Περίθεια. 
Το  1982  αποφοίτησε από την Ανωτέρα Δημόσια Σχολή Εμπορικού  Ναυτικού Πρέβεζας [σημερινό  Α-ΤΕΙ]   με το πτυχίο του Ασυρματιστή Ε.Ν.
Υπηρέτησε την Στρατιωτική  του  θητεία  για 24  μήνες σαν Τεχνίτης  Ασυρμάτων  στην Αλεξανδρούπολη.
Από το 1984 έως το 1989  εργάστηκε σε μεγάλες Ναυτιλιακές Εταιρείες σε  ποντοπόρα  πλοία σαν Ασυρματιστής Α’.
Από το 1990 έως και  σήμερα ασχολείται επαγγελματικά  σαν επιχειρηματίας  της Εστίασης [5  Εστιατόρια] 
Σήμερα  διατηρεί τη Παραδοσιακή Κερκυραϊκή Ταβέρνα  «ΩΓΝΙΣΤΡΑ»  στην Παλιά Περίθεια.
Είναι παντρεμένος με την Νικολέττα Βλάχου Υπάλληλο του Αεροδρομίου Ιωάννης Καποδίστριας με την οποία έχει αποκτήσει δύο  παιδιά.
Ο Άγγελος σπουδάζει στο ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης [ Καβάλα]    Μηχανικός Πληροφορικής.
Η  Δήμητρα  σπουδάζει στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών  Ψυχολογία.
Αιρετό μέλος της  Διοίκησης του  Εμπορικού  Επιμελητηρίου Κέρκυρας  από το 2011  έως και σήμερα.
Από το 2011 έως 2014 Πρόεδρος του  τμήματος Υπηρεσιών.
Από το 2014 έως  2017 Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου.
Από το 2017 έως  σήμερα Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου.
Από το 2017  εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου στο Forum των Επιμελητηρίων της Ανδριατικής  και  του Ιονίου  [AIC FORUM].
Δημοτικός Σύμβουλος Του Δήμου Κέρκυρας από το 2014  έως σήμερα.
Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Του Δήμου Κέρκυρας  από το 2014  έως  σήμερα.
Μέλος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου  Κέρκυρας από το 2014 έως  2017.
Μέλος της  Επιτροπής  Τουριστικής Προβολής του  Δήμου Κέρκυρας από το  2014 έως   σήμερα.
Μέλος του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του  Δήμου Κέρκυρας από το 2014  έως σήμερα.
Πρώην Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Βόρειου Τομέα Κέρκυρας  Νέας Δημοκρατίας.
Μέλος του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας.
Μέλος του τομέα Οικονομίας και  Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας.
Μέλος  του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.